Πανούσης: Ο Τσίπρας συμφωνούσε μαζί μου αλλά… – ΒΙΝΤΕΟ

Καταιγιστικός ήταν ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξη που έδωσε στο Αction 24, λέγοντας πως γύρω απο τον Αλέξη Τσίπρα υπάρχει ένα κονκλάβιο που αλλοιώνει τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι έχει ευθύνη η κυβέρνηση για τις προσφυγικές ροές που μπήκαν στη χώρα, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Οι θέσεις που είχα εγώ για το μεταναστευτικό, απορρίφθηκαν όλες μετ’ επαίνων από το σύστημα… Ο πρωθυπουργός στα συμβούλια που κάναμε, συμφωνούσε μαζί μου. Αλλά υπάρχει ένα κονκλάβιο που μετά καταφέρνει να αλλοιώνει τις αποφάσεις. Στην τελευταία συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό, είχε πει μπροστά σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς ότι ‘αν είχαμε ακούσει τον Πανούση, δεν θα ήμασταν εδώ’».

Ερωτηθείς εάν η Τασία Χριστοδουλοπούλου, επέβαλε την πολιτική που ακολουθήθηκε τον προηγούμενο χρόνο στο μεταναστευτικό, ο κ. Πανούσης απάντησε: «Ναι, σε αυτό είμαι απόλυτος. Κατ’ αρχήν δεν υπήρχε πολιτική. Ελλείψει εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής, διαμορφώθηκε μία αριστερή πολιτική υπέρ των ανοιχτών συνόρων… Μάλιστα όταν είχε ειπωθεί ότι δεν μπορούμε να φυλάξουμε θαλάσσια σύνορα, τότε είχα ρωτήσει, δηλαδή αν γίνει πόλεμος, αυτό θα είναι το επιχείρημά μας; Εγώ είχα προτείνει στον Πρωθυπουργό τη δημιουργία Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας με ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό, Πυροσβεστική και ΕΥΠ. Και ελπίζω να γίνει σύντομα».

Για το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας, ο κ. Πανούσης είπε: «Ήμουν λίγο πιο βιαστικός… Ήταν όμως παράνομο. Υπήρχαν κατηγορίες ανθρώπων που έπρεπε να βγουν. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όχι σύμφωνα με την αριστερή μας πολιτική. Άνθρωποι που ζητούσαν άσυλο, άνθρωποι που ήταν υπέργηροι ή άρρωστοι. Το ίδιο θα ξαναέκανα, αλλά λίγο αργότερα. Δεν γινόταν να συνεχιστεί αυτό». 

O κ. Πανούσης μίλησε και για την πιθανότητα έλευσης τζιχαντιστών στην Ελλάδα: «Προφανώς, μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε. Με πλαστά πιστοποιητικά ή με κάποιες αμέλειες ή αφέλειες, μπορεί να περνάνε. Δεν πιστεύω ότι περνάνε θύλακες, περνάνε άτομα. Ο καθένας πρέπει να ανησυχεί, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία. Θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας».

Τέλος, για τις απειλές, που όπως είχε καταγγείλει, είχε δεχτεί για τη ζωή του, σημείωσε: «Από τους κύκλους που προέρχονταν οι απειλές, αισθάνομαι ότι έχουν πέσει τα πράγματα. Το πρόβλημα είναι ποιος με στοχοποιεί και γιατί. Το πρόβλημα είναι ότι στοχοποιούμαι για τις ιδέες μου… Εγώ κρίνω από τα αριστερά και αυτό δεν το αντέχουν».

 

 

Διαβάστε επίσης

Ο Γιάννης Μουζάλας «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Δήμαρχος Κω: Δεν πρέπει να γίνει hot spot στο νησί – ΒΙΝΤΕΟ

Αβραμόπουλος «στον ενικό»: Αδρανή σε λογαριασμό τα χρήματα που δικαιούται η Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ