Πάνος Καμμένος: Οι Πρέσπες ήταν παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το Νόμπελ Ειρήνης

Σε αποκαλύψεις σοκ προχώρησε ο άλλοτε κυβερνητικός ετέρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος, ο οποίος έπειτα από τρία χρόνια, που έμεινε εκτός των πολιτικών συζητήσεων αποφάσισε να μιλήσει και να πει τη δική του αλήθεια για το δημοψήφισμα, για το τι συνέβη στις διαπραγματεύσεις του 2015, ενώ αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία όπως τόνισε ήταν μια παγίδα που έθεσαν οι Γερμανοί στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πάλαι ποτέ πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Αρένα» το βράδυ της Τετάρτης, θυμήθηκε τη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το δημοψήφισμα του 2015, όταν και ο τότε υπουργός Οικονομικών εισηγήθηκε η Ελλάδα να αποδεχθεί την πρόταση της Γερμανίας και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

«Συνειδητά σιώπησα για τρία ολόκληρα χρόνια, όταν και αποφασίσαμε να κατέβουμε στις εκλογές ως Ανεξάρτητοι Έλληνες και ουσιαστικά αποσύρθηκα από την κεντρική πολιτική σκηνή. Η πολιτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ έληξε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό ήταν το πρώτο λάθος του Αλέξη Τσίπρα. Το δεύτερο λάθος του ήταν που εγκατέλειψε τα εξοπλιστικά προγράμματα με τις ΗΠΑ που σήμερα – καλώς – συνεχίζονται.

Το 2015, στο κρίσιμο Eurogroup, η πρόταση της Μέρκελ και του Σόιμπλε ήταν έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και 80 δισεκ. ευρώ βοήθεια. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε πει να αποδεχθούμε την πρόταση αυτή! Το είχε συμφωνήσει ο Βαρουφάκης με τον Σόιμπλε και τους Γερμανούς. Είπα στον Τσίπρα πως αυτό δε γίνεται και του είπα να ζητήσει τη συμβολή των Αμερικανών. Τηλεφώνησα στους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ και ζήτησα να μεσολαβήσουν, ώστε να κλειστεί η συμφωνία. Τους αντιπρότεινα τη συνέχιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και ένα ”πακέτο” που περιελάμβανε τη βάση της Σουδας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το στρατόπεδο στο Στεφανοβίκειο του Βόλου. Ουσιαστικά θέλαμε η Ελλάδα να πάρει τη θέση της Τουρκίας ως στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Πράγματι ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια ο Ομπάμα μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μεσολάβησαν και έτσι έκλεισε η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο. Η συμφωνία έκλεισε επειδή η Ελλάδα στράφηκε στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί. Έκανα τρία χρόνια να μιλήσω γιατί δεν ήθελα να εμπλακώ στην ελληνική πολιτική σκηνή. Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποσυρθεί, ο ελληνικός λαός θα πρέπει να μάθει την αλήθεια».

Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών και το «διαζύγιο» με τον πρώην πρωθυπουργό. «Η συνεργασία μας με τον Αλέξη Τσίπρας ήταν έντιμη μέχρι τις Πρέσπες. Εμείς είχαμε κάνει το 2014 μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία δεν θα άνοιγε η κυβέρνηση το θέμα των Σκοπίων. Δεν τον πίεσε η Αριστερά τον Τσίπρα για να κάνει αυτή τη συμφωνία. Τον πίεσε η Γερμανία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ. Με τους Αμερικανούς είχαμε συμφωνήσει πως θα υπήρχε μια τριμερής στρατιωτική συνεργασία αλλά όχι για το όνομα. Αλλά όλα αυτά ανατράπηκαν. Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μια παγίδα που έθεσαν στον Τσίπρα οι Γερμανοί με δώρο το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης».

Για το «αναγκαίο κακό»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως οι ΑΝΕΛ ήταν «αναγκαίο κακό», ο ίδιος τόνισε πως με αυτές τις δηλώσεις πιθανώς έχασε κόσμο ο οποίος θα τον στήριζε στις περασμένες εκλογές, κάνοντας τέτοιες δηλώσεις για έναν πολιτικό που τον έκανε πρωθυπουργό για πέντε χρόνια. «Η συνεργασία μας ήταν άριστη με μόνη κηλίδα τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα

Σχολιάζοντας την στάση του Αλέξη Τσίπρα είπε πως έπαθε μία τεράστια πολιτική ζημιά γιατί πέρασε πολιτικές σαν και αυτές των συμφωνιών με τις ΗΠΑ τις οποίες και στην συνέχεια δεν στήριξε όταν αυτές συνεχίστηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα σχολίασε σκωπτικά τις επιλογές του κ. Τσίπρα λέγοντας πως δεν κατάφερε να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον μετατρέψει σε ένα μεγάλο κόμμα της κεντροαριστεράς. «Με υλικά κατεδαφίσεως δεν αλλάζεις το κόμμα, πήρε στελέχη αποτυχημένα από το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

«Παραμύθι του ΠΑΣΟΚ ότι ήμασταν ακροδεξιοί»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καμμένος τόνισε πως αποτέλεσε παραμύθι του ΠΑΣΟΚ το ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν ακροδεξιοί. «Είναι ακροδεξιοί οι Δημαράς και ο Σγουρίδης;» διερωτήθηκε.

Για τις υποκλοπές

Παράλληλα αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών είπε πως καλώς έγιναν εάν υπήρχαν υποψίες για πιθανή συνεργασία στελεχών του ΠΑΣΟΚ για ανταλλαγή στα εθνικά θέματα. Όπως είπε δε, καλώς έγιναν παρακολουθήσεις εάν κάποιος έχει μιλήσει με τον ψευτομουφτή, χωρίς ωστόσο να δώσει ονόματα.

Σημειώνεται πως στην συνέχεια της εκπομπής, τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, λέγοντας πως ο κ. Καμμένος «φωτογράφισε» τον Νίκο Ανδρουλάκη τονίζοντας πως αποτελεί θεωρία συνωμοσίας και ανυπόστατη κατηγορία.

«Πρόκειται για μία ανυπόστατη και αβάσιμη τοποθέτηση του κ. Καμμένου, η οποία είναι ο ορισμός της θεωρίας συνωμοσίας και γίνεται πάνω σε μία ανοικτή υπόθεση η οποία πληγώνει και εκθέτει διεθνώς τη χώρα και τη δημοκρατία μας. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, απαράδεκτο και είναι πολιτικά ελέγξιμο το να βγαίνει ένας πρώην πολιτικός αρχηγός και πρώην υπουργός και να τοποθετείται με αυτό τον τρόπο» είπε αρχικά ο κ. Μάντζος.

«Εγώ θυμάμαι ειδικά στις Ευρωεκλογές του 2019 υπήρχε ειδικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας στη Θράκη όπου ο κ. Ανδρουλάκης πήρε όλες τις ψήφους. Και πριν από αυτές τις εκλογές είχαμε ένα ολόκληρο σήριαλ σε σχέση με τη Θράκη, με φακέλους της ΕΥΠ να κατευθύνονται στην κυβέρνηση και από την κυβέρνηση στα κόμματα. Δεν ήρθε τίποτα στο ΠΑΣΟΚ και δεν υπήρχε ουδεμία αναφορά στο ΠΑΣΟΚ και στον αρχηγό του. Είναι σουρεαλιστικός ο ισχυρισμός. Κανένας και ειδικά ο κ. Καμμένος δεν μπορεί να παίζει με τον πατριωτισμό ενός κόμματος και ενός αρχηγού που έχουν χειροπιαστό έργο στην υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος απέναντι στην τούρκικη προκλητικότητα και στο Αιγαίο και στην Κύπρο και στις όποιες προσπάθειες παρεμπόδισης της λειτουργίας της Δημοκρατίας» πρόσθεσε.
«Αν έχει προσωπικό πρόβλημα ο κ. Καμμένος με τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς που του κάνει το ΠΑΣΟΚ και αισθάνεται ότι μπορεί να πλήττει τον αρχηγό του με θεωρίες συνωμοσίας, είναι πρόβλημα του κ. Καμμένου. Δεν είναι πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατίας» επεσήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Δεν πρέπει να εκπλησσόμαστε διότι αυτά που λέει ο κ. Καμμένος σήμερα είναι παραγωγή και αναπαραγωγή ψεκασμένων θεωριών συνωμοσίας που τις έχουμε ξανακούσει. Και τα πρώτα εικοσιτετράωρα του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών να θυμίσω ότι υπήρχαν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου κ. Ρωμανός και ο ακροδεξιός υποστηρικτής της κυβέρνησης Μητσοτάκη κ. Κρανιδιώτης, που είχαν μιλήσει για αυτά τα ζητήματα στο δημόσιο λόγο μέσα σε αυτό το ψηφιακό παρακράτος των social media. Η σημασία και το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι για να διαλυθεί αυτή η συνωμοσιολογία και αυτή η νεφελώδης ατμόσφαιρα στο δημόσιο λόγο πρέπει να υπάρξει επιτέλους αλήθεια και φως. Και την Ελληνική Δικαιοσύνη να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της και τις ευρωπαϊκές αρχές να μην τις φοβόμαστε ώστε να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια: ποιος, πώς και με ποιο σκοπό έστησε ένα παράνομο παρακρατικό σύστημα υποκλοπών μέσα στην καρδιά του επιτελικού κράτους» κατέληξε.

Για τυχόν επάνοδο του Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Καμμένος συνεχίζοντας υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στη μεταπολίτευση μετά το 1974. Σημείωσε δε πως η πολιτική του κ. Τσίπρα ήταν αυτή που τον οδήγησε στη συρρίκνωση και εν τέλει στην παραίτηση. Σχολιάζοντας το εάν θα επιστρέψει ο κ. Τσίπρας είπε πως απ’ όσο τον γνωρίζει δεν πρόκειται να κάνει τέτοια κίνηση αλλά ακόμα και εάν συμβεί αυτό δεν θα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση ο ίδιος τόνισε πως δεν θα επιστρέψει στην πολιτική. «Για εμένα η πολιτική έχει τελειώσει, υπηρέτησα 28 χρόνια βουλευτής, 7 χρόνια υπουργός, υπάρχουν νεότεροι που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Αν μπορέσω να βοηθήσω με την συμβολή μου, να το κάνω, αλλά έχω αποσυρθεί. Εμείς βάλαμε στόχο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τη βγάλαμε», είπε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ