Πάνος Καμμένος: Ο “δικτάτορας Ερντογάν” επιδιώκει επεισόδιο – ΒΙΝΤΕΟ

Έκκληση για εθνική ομοψυχία, απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο “δικτάτορας Ερντογάν” επιδιώκει επεισόδιο, προκειμένου “να καθίσει η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων” και “να παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο Πάνος Καμμένος θέλησε να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό “να αισθάνεται ασφαλής γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία ανά πάσα στιγμή και να είναι σίγουροι πως είναι απόλυτα ικανές και έτοιμες να πράξουν αυτό το οποίο επιβάλλει το καθήκον” για να προσθέσει πως “χρειάζεται εθνική ομοψυχία και αυτό σημαίνει να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο, μία εθνική στρατηγική”.

Ζούμε στην αρχή μίας κρίσης, που αφορά την Ελλάδα, σημείωσε και υποστήριξε πως εδώ και περίπου 20 ημέρες παραβιάζεται η εθνική κυριαρχία της χώρας. “Είναι σαφές ότι αυτό που επιδιώκει είναι ένα επεισόδιο το οποίο κατά την άποψή μου θα κλιμακώσει και εν μέσω Δεκαπενταύγουστου”, ανέφερε και συμπλήρωσε πως “οι ενέργειές του έχουν έναν σκοπό να καθίσει η Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη διαμεσολάβηση κάποιων για να παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία”.

Σχετικά με την αντίδραση της Αθήνας, τόνισε πως “δεν θα πρέπει να κάτσει σε κανένα τραπέζι διαλόγου υπό απειλή η Ελλάδα, όπως πολύ σωστά είπε ο κ. Δένδιας από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν συγκεκριμένοι εθνικοί σχεδιασμοί” για να συμπληρώσει πως “όποιος παραβιάσει έστω και ένα χιλιοστό την εθνική μας κυριαρχία, πρέπει να λάβει άμεσα απάντηση. Το ίδιο που κάναμε το 2018”.

Αυτό που πρέπει να συμβεί τώρα, πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, είναι “με απόφαση του ΚΥΣΕΑ να απελευθερωθούν οι κανόνες εμπλοκής -που πιθανώς έχει ήδη γίνει, δεν το ξέρω- στους αρχηγούς και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για να εφαρμόσουν αυτά που έχουν αποφασιστεί ως εθνικοί σχεδιασμοί”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ