Παναγιωτόπουλος:Δεν είμαι πικραμένος

Παναγιωτόπουλος:Δεν είμαι πικραμένος

 

“Δεν μπορούσα να παραμείνω στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης λόγω της καραμπόλας” που προέκυψε, δήλωσε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι πικραμένος από τη μετακίνησή του στο υπουργείο Πολιτισμού.

 

“Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε σε διαφορετικούς τομείς. Άλλωστε, σήμερα υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής: Oι χαλεποί καιροί από πλευράς δημοσιονομικής και οικονομικής, τους οποίους διάγουμε. Πρέπει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να μπορούμε να παράγουμε έργο. Εγώ μέσα σε 12 μήνες στο Υπουργείο Αμύνης το έκανα, ανέλαβα πολύ μεγάλες ευθύνες”, είπε  μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA.

 

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις, τόνισε ότι πιστεύει ότι αν “δεν ανελάμβαναν αυτό το μερίδιο του μεγάλου ιστορικού φορτίου που ανέλαβε όλος ο Ελληνικός Λαός, η χώρα θα είχε χρεωκοπήσει”.  “Από εδώ και πέρα όμως ούτε πρέπει, ούτε μπορεί να γίνουν άλλες περικοπές, διότι  οι περικοπές που έγιναν είναι μεγάλες”, επεσήμανε.

 

Ερωτηθείς εάν είναι πικραμένος, ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Αμυνας και νέος υπουργός Πολιτισμού, απάντησε : “Ο ήχος της φωνής βγάζει μία κόπωση, η οποία είναι δεδομένη. Η μεταφορά από τη μία εγκατάσταση στην άλλη και όλες οι ενέργειες που απαιτούνται, χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο”.

 

“Δεν είμαι πικραμένος γιατί από τη στιγμή που προέκυψε η συγκεκριμένη καραμπόλα -να το πούμε δημοσιογραφικά- ο Πρωθυπουργός μου άφησε πλήρη περιθώρια να επιλέξω και το γεγονός ότι βρίσκομαι στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό είναι δική μου επιλογή και ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό που μου έδωσε τη δυνατότητα να κάνω μία επιλογή που ήθελα, αφού δεν μπορούσα να παραμείνω στο Αμύνης λόγω της καραμπόλας που προέκυψε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σε άλλη ερώτηση γιατί δεν επέλεξε το υπουργείο Υγείας, ο κ. Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε:

“Και το Υπουργείο Υγείας είναι εξαιρετικά τιμητικό, εξαιρετικά δύσκολο και είναι απαραίτητο να γίνει μία πολύ σημαντική δουλειά εκεί. Είμαι βέβαιος ότι όπως έκανε  πολύ μεγάλη προσπάθεια, με συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα ο Ανδρέας ο Λυκουρέντζος, έτσι θα προωθήσει αυτή τη προσπάθεια ο Άδωνις Γεωργιάδης.  Έχει εγνωσμένες ικανότητες”.

“Με τα ίδια αισθήματα και τις ίδιες αρχές με τις οποίες υπηρέτησα ως Υπουργός Εθνικής Αμύνης, με τα ίδια αισθήματα υπηρετώ και ως Υπουργός Πολιτισμού. Αυτός είναι ο κοινός παρονομαστής”, πρόσθεσε.

 

         

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ