Παναγιωτόπουλος: Θα πειστούν οι Βρετανοί για τα γλυπτά

Παναγιωτόπουλος: Θα πειστούν οι Βρετανοί για τα γλυπτά

Αισιόδοξος για την έκβαση του διαλόγου που έχει ανοίξει και αφορά την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, δήλωσε στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Είναι καταπληκτική η δημοσκόπηση που κάνει ο Guardian από την οποία αποδεικνύεται ότι ένα συντριπτικό ποσοστό της βρετανικής κοινής γνώμης, είναι υπέρ αυτού του θέματος, γιατί ασφαλώς η κοινή γνώμη η βρετανική αντιδρά με δημοκρατικά ανακλαστικά σε αντίθεση –λυπάμαι- με ορισμένα δημόσια πρόσωπα του Ηνωμένου Βασιλείου που μέχρι τώρα έχουν δείξει ένα δείγμα γραφής που δεν είναι τόσο θετικό», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

«Σε κάθε περίπτωση όμως εμείς πιστεύουμε στον διάλογο, πιστεύουμε ότι θα πειστούν οι Βρετανοί ιθύνοντες να κάνουν αυτό που πρέπει και πρέπει αυτό να γίνει γρήγορα. Και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε τα πάντα μαζί τους».

Ο υπουργός Πολιτισμού σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε στην ευχαριστήρια δήλωση που απέστειλε στον διάσημο ηθοποιό και σημείωσε:

«Σε ό,τι αφορά το επικοινωνιακό μονέντουμ το οποίο δημιουργείται από τις δηλώσεις του Κλούνεϊ και του Μάρεϊ και του Ντέιμον θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένο».

«Είναι ακόμη πρόωρο να πούμε οτιδήποτε για το θέμα του Μεγάρου και αν η κυβέρνηση δεν συζητήσει με τα άλλα κόμματα. Πρέπει να μπει σε διάλογο. Τα θέματα που έχουν προκύψει σε σχέση με τα χρέη του είναι θέματα τα οποία καταγράφει και αντιμετωπίζει το υπουργείο οικονομικών. Πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να συζητήσει για να δούμε πως μπορεί να αντιμετωπισθεί», σχολίασε χαρακτηριστικά για το θέμα του Μεγάρου Μουσικής και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση της επόμενες μέρες αφού αποκτήσει πλήρη γνώση, θα δώσει το δείγμα γραφής της. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι εν κρυπτώ. Το Μέγαρο δεν πρέπει να κλείσει».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ