Παναγιωτόπουλος στον Realfm 97,8: Η παρέμβαση Πολάκη είναι άνευ προηγουμένου – Σοβαρότατη θεσμική εκτροπή και κατάλυση του κράτους Δικαίου

“Πολλές φορές αισθάνομαι ότι πάμε να ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με αυτά που γίνονται. Είναι πλέον πάρα πολλές οι χοντροκοπιές, οι ατέλειες και τα προβλήματα σε όλη αυτή τη διαδικασία της υπόθεσης Novartis” είπε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.

“Αποδεικνύεται πλέον ότι ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, ένα από τα τρία φυσικά πρόσωπα που εισέφεραν όλο αυτό το αποδεικτικό υλικό προκειμένου να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα, να στοχοποιηθούν πολιτικά πρόσωπα με την ευγενή σύμπραξη στοιχείων της Δικαιοσύνης, αλλά κάποιων στοιχείων που εργαλειοποιεί αυτή η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει πολιτικού στόχους. Δηλαδή, να στριμώξει, να ενοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους. Κάποιο από αυτό το αποδεικτικό υλικό τινάζει στον αέρα επειδή ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, ο κ. Μανιαδάκης, τον οποίο έμαθε όλη η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες ξαφνικά μεταβλήθηκε σε κατηγορούμενο” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε:

“Η ΝΔ δεν αγκαλιάζει κανέναν, η ΝΔ σχολιάζει τις εξελίξεις και τις αξιολογεί και κάνουμε τα εξής δύο σχόλια. Το πρώτο είναι ότι δεν μπορεί κάποιος, μάλλον η αποδεικτική ισχύς αυτού του υλικού που εισφέρει ένας προστατευόμενος μάρτυρας ακυρώνεται εντελώς, καθίσταται άχρηστη όταν αυτός μετατρέπεται σε κατηγορούμενο. Το δεύτερο είναι ότι κακώς αυτός ο συγκεκριμένος έχει χαρακτηριστεί εξαρχής με πράξη των αρμοδίων Αρχών προστατευόμενος μάρτυρας από τη στιγμή που εμπλέκεται στην υπόθεση. Άρα υπάρχει θέμα… Τινάζεται με αυτό τον τρόπο στον αέρα ακόμα περισσότερο η διαδικασία. Ιδίως όταν ο συγκεκριμένος βγαίνει και λέει ευθαρσώς σε όλο το πανελλήνιο ότι πιέστηκε από εισαγγελικές Αρχές να ενοχοποιήσει συγκεκριμένους πολιτικούς. Εμείς εξαρχής έχουμε πει ότι όλο αυτό το αποδεικτικό υλικό που στηρίζεται σε εκτιμήσεις, σε θεωρίες είναι αναξιόπιστο”.

“Όλα αυτά είναι πάρα πολύ ανησυχητικά όσον αφορά το κύρος των ενεργειών της Δικαιοσύνης. Έχουμε και τον κ. Πολάκη, ο οποίος αμέσως μετά την εμφάνιση και τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη, έρχεται στο ‘ξεκάρφωτο’ και κατονομάζει συγκεκριμένους λειτουργούς της Δικαιοσύνης για παραλείψεις στο έργο τους και αρχίζει και κατηγορεί… Εδώ έχουμε την περίπτωση ενός υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος ονομαστικά εγκαλεί δικαστές και εισαγγελείς ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αυτό είναι άνευ προηγουμένου παρέμβαση, για αυτό το θεωρούμε μία σοβαρότατη θεσμική εκτροπή και κατάλυση του κράτους Δικαίου… Είμαστε έρμαια στις διαθέσεις τους κάθε κ. Πολάκη… Με αυτό τον τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση και αυτούς τους χειρισμούς που γίνονται από στοιχεία συγκεκριμένα της Δικαιοσύνης, τελικά συγκαλύπτεται το σκάνδαλο Novartis και δεν βγαίνει στο φως και πάει αλλού η μπάλα, πετιέται στην εξέδρα με προκλητική συχνότητα. Προφανώς σκάει η φούσκα της σκευωρίας”, σημείωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ