Πάγκαλος: Ο Τσίπρας έχει στραφεί στο ΔΝΤ

Πάγκαλος: Ο Τσίπρας έχει στραφεί στο ΔΝΤ

«Βλέπω όχι απλώς μια προσπάθεια δημοσίων σχέσεων και εντυπωσιασμού, αλλά μια απόλυτη σύγχυση» είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος για τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κρατική τηλεόραση.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός είπε:

Για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στη δημόσια τηλεόραση

Είμαι υπέρ όλων των θετικών μετεξελίξεων. Και επειδή δεν είμαι συντηρητικός άνθρωπος, θεωρώ ότι έχει δικαίωμα κάποιος να αλλάζει στη ζωή του. Να αλλάζει πεποιθήσεις. Εγώ υπήρξα στην νεότητά μου κομμουνιστής. Έπαψα να είμαι κομμουνιστής, προσχώρησα στη σοσιαλδημοκρατία. Η σοσιαλδημοκρατία κάπου αναζητά τα όρια της στην Ελλάδα. Θέλω να μείνω ζωντανός και επομένως θέλω να αναγνωρίζω στο εαυτό μου και να αναγνωρίζω και στους άλλους το δικαίωμα να μετατρέπουν τις ιδέες τους στο βαθμό που τα πράγματα εξελίσσονται.

Θα χαιρετούσα λοιπόν μια εξέλιξη του κ. Τσίπρα, αν ήταν σαφής και αν βεβαίως ήταν μια πολιτική για το εσωτερικό του κόμματος του και για την κοινή γνώμη. Εδώ, όμως, βλέπω όχι απλώς μια προσπάθεια δημοσίων σχέσεων και εντυπωσιασμού, αλλά μια απόλυτη σύγχυση. Όταν πήγε στην κυρία Μέρκελ, θεώρησα ότι ο κ. Τσίπρας, επιτέλους – όταν είπε μάλιστα και το μεγαλειώδες «το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα» – άλλαξε άποψη και θεωρούσα ότι στράφηκε προς την Ευρώπη.

Βλέπω, όμως, τελικά ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε στραφεί προς την Ευρώπη. Είχε στραφεί προς το ΔΝΤ, διότι πλέον μας προτείνει ως λύση του προβλήματος μας τη σύγκρουση μεταξύ Μέρκελ και ΔΝΤ, όπου προφανώς αυτός έχει συνταχθεί με το ΔΝΤ.

Βρίσκομαι στο κόσμο του παραλόγου. Δεν είναι δυνατόν να τον ακολουθήσω και αναρωτιέμαι πώς όλες αυτές οι δυνάμεις που συνασπίζονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ τον ακολουθούν. Τι ακολουθούν, δηλαδή; Μια πολιτική ανάπτυξης μετώπου ΔΝΤ, το οποίο θα σώσει την Ελλάδα;

 

Για την επίσκεψη Σαμαρά στο Κατάρ και τις παλαιότερες επισκέψεις, επί κυβερνήσεως Παπανδρέου

Υπήρχε (επί κυβερνήσεως Παπανδρέου) το θέμα των αεροπλάνων. Τέσσερα αεροπλάνα της Ολυμπιακής που είναι παρκαρισμένα στο αεροδρόμιο. Ήρθαν οι Καταριανοί και έδιναν ένα ποσό, αν δεν κάνω λάθος 45 εκατομμύρια δολάρια cash, για να τα πάρουν. Μπήκαν στη μέση διάφοροι τύποι της κυβέρνησης τότε, δεν θέλω να πω ονόματα γιατί για μένα το θέμα είναι πάρα πολύ ενοχλητικό και κατά την άποψή μου μένει ανοιχτό, και εμφανίστηκαν, λένε, κάτι Ελληνοαμερικάνοι με κάποια εταιρεία και έδωσαν κάτι παραπάνω. Αλλά αυτή η εταιρεία δεν είχε λεφτά. Δεν παρέλαβαν ποτέ τα αεροπλάνα και έχουν περάσει τώρα τρία χρόνια και τα αεροπλάνα έχουν αρχίσει και αποσυντίθενται.

Η κυβέρνηση Σαμαρά τα πούλησε με 10 εκατομμύρια. Χάσαμε 35 εκατομμύρια. Δεν λέω για κανέναν ότι πήρε χρήματα και έκανε τη δουλειά. Το γεγονός είναι ότι η χώρα έχασε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ή ευρώ. Αυτό έγινε διότι εισήχθη μια ιδέα διαγωνισμού, η οποία ήταν ιδέα όμως. Αναρωτιέμαι, λοιπόν στο Ελληνικό, οι άλλοι όμιλοι έχουν τα λεφτά που χρειάζεται; Γιατί είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις. Αυτοί λένε ότι κάναμε εμείς με τον Παπανδρέου μια συμφωνία, τα κράτη έχουν συνέχεια. Δεν μας ενδιαφέρει που άλλαξε κυβέρνηση και βεβαίως φαντάζομαι ότι στις κατ’ ίδιαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Εμίρη θα τεθεί το θέμα.

Τον πρωθυπουργό (του Κατάρ) τον ξέρω πάρα πολύ καλά. Είναι λάτρης της Ελλάδας, ένας ευγενέστατος άνθρωπος με οικονομικές σπουδές. Αλλά αυτός δεν έχει την πραγματική εξουσία, γιατί το κράτος είναι πολύ μικρό. Την εξουσία την έχει ο Εμίρης. Άρα, ο πρωθυπουργός έπρεπε να συναντήσει τον Εμίρη. Νομίζω ότι θα τον συναντήσει. Αυτό είναι θετικό. Θα πρέπει να κοιτάξουμε άλλες δουλειές που υπάρχουν. Εκεί ο ΑΚΤΩΡ κάνει ένα τεράστιο εργοτάξιο και το δρόμο που πηγαίνει στην Ντόχα – έναν τεράστιο αυτοκινητόδρομο – και ελπίζω να συνεχίσει. Είναι καλή η συνεργασία τους, έχουν κάτι προβλήματα και ελπίζω να τα λύσουν. Υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες που θα θέλουν να επέμβουν για να έρθουν εγγύτερα στην τεράστια αυτή αγορά που είναι το Κατάρ και οι άλλες χώρες, στις οποίες το Κατάρ δραστηριοποιείται. Υπάρχει πολύ καλό πνεύμα. Μας θέλουν και καλό θα ήταν να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις όχι να γίνει εδώ πέρα ξέφραγο αμπέλι. Αλλά να μπορούν να λειτουργήσουν με την ιδιαίτερη αντίληψη που έχουν  για τις επιχειρήσεις. Δεν είναι αραβική αντίληψη. Είναι προχωρημένη φιλελεύθερη αντίληψη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ