Παφίλης: Τη φωτιά την άναψε ο κ. Μπογδάνος με τα εμετικά που είπε – Δεν μίλησα για τη ΝΔ

Στο κλείσιμο της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στον ΑΝΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ζήτησε να κάνει παρέμβαση, ενώ ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής αποχώρησε.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Παφίλης τόνισε πως ζήτησε να παρέμβει καθώς ήθελε να κάνει μερικές διευκρινίσεις.

«Τη φωτιά την άναψε ο κ. Μπογδάνος με αυτά τα εμετικά τα οποία είπε, χρησιμοποιώντας φράσεις του Γρίβα, ότι οι Κομμουνιστές είναι πιο επικίνδυνοι από τους Τούρκους και τους Βρετανούς» ανέφερε αρχικά.

«Δεν ήταν μόνο αυτό. Μίλησε για αντεθνικό ΚΚΕ. Μιλάμε για μία φρασεολογία του 1950 που είναι και ανιστόρητη κιόλας», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης,

«Στην εκδήλωση στο Βίτσι, ο κ. Μπογδάνος κατέθεσε στεφάνι και ξαναθυμήθηκε το σύνθημα που ακουγόταν από τη Χρυσή Αυγή, το “δόξα και τιμή στους Χίτες και τους ταγματασφαλίτες”. Αυτό προκάλεσε και την αντίδρασή μου», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος Θανάσης Παφίλης

Σχολιάζοντας την προαναγγελία του κ. Μπογδάνου ότι θα καταθέσει αγωγή, ο κ. Παφίλης απάντησε: «Όποτε θέλει ας το κάνει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εδώ έδωσε στοιχεία για το ποιος ήταν σε επεισόδια. Εδώ έδωσε στοιχεία προσφυγόπουλων».

«Εγώ, απευθυνόμενος στον κ. Μπογδάνο και σε όλους τους Χρυσαυγίτες, είπα ότι οι πολιτικοί σας πρόγονοι ήταν συνεργάτες των Γερμανών. Δεν μίλησα ποτέ για τη Νέα Δημοκρατία» ξεκαθάρισε ο κ. Παφίλης επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ δεν κάνει πολιτική με τέτοιους όρους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ