Παφίλης: Στο ίδιο έγκλημα θεατές – Να επανέλθουν οι αρμοδιότητες στα Δασαρχεία και να γίνουν προσλήψεις

«Για άλλη μια φορά είμαστε όχι στο ίδιο έργο θεατές αλλά στο ίδιο έγκλημα θεατές», τόνισε μεταξύ άλλων στη παρέμβασή του ο Θανάσης Παφίλης, ο οποίος μίλησε στη συζήτηση στη Βουλή εκ μέρους του ΚΚΕ, λόγω της έκτακτης ασθενείας του γ.γ. του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ανέφερε πως αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο ούτε πρόληψης ούτε αντιμετώπισης των πυρκαγιών. «Δεν σας κατηγορούμε για ανικανότητα αλλά ότι είστε συνειδητοί ικανοί εφαρμοστές αυτής της εγκληματικής πολιτικής που επιτρέπει σε ιδιώτες να εκμεταλλεύονται τα δάση», είπε ο κ. Παφίλης. Μίλησε για δικαιολογίες της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας διαχρονικές ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις με αποκορύφωμα τη μεταφορά της δασοπυρόσβεσης από τη Δασική Υπηρεσία στη Πυροσβεστική, το 1998 επί κυβέρνησης Σημίτη.

Ο Θανάσης Παφίλης στην αυστηρή κριτική του μίλησε για αντιεπιστημονική πολιτική που ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια που δίνει τη δυνατότητα στη κυβέρνηση να αναθέτει τις μελέτες ανασυγκρότησης του δάσους σε ιδιώτες κι όχι σε δασολόγους. «ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ διατηρούν αυτή τη προσέγγιση για τα δάση. Υπάρχει άλλος δρόμος, τής επιστημονικής προσέγγισης, που προτείνει το ΚΚΕ» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Μητσοτάκη κι απ’ τα υπόλοιπα κόμματα να συμφωνήσουν στην ακύρωση αυτής της απόφασης και οι αρμοδιότητες να επανέλθουν στα δασαρχεία με την πρόσληψη 2.000 δασολόγων και πυροσβεστών, όσα και τα κενά που υπάρχουν.

Επισήμανε, διατυπώνοντας ερωτηματικά, τη γεωστρατηγική σημασία του Έβρου στον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ ενώ εκθείασε τη συνεισφορά μελών και στελεχών του ΚΚΕ οι οποίοι οργανωμένα μαζί με πολίτες και εργαζόμενους συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε αρκετά σημεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ