Παφίλης: Στηρίζουμε τους αγώνες

Παφίλης: Στηρίζουμε τους αγώνες

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, εκφράζοντας την υποστήριξη του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

«Από τη Μεταπολίτευση και μετά, κάθε φορά που υπάρχει μια απεργιακή “έκρηξη” η εκάστοτε κυβέρνηση λέει τα ίδια, ότι υπάρχει υποκίνηση. Εμείς, ως ΚΚΕ, έχουμε κατηγορηθεί επανειλημμένα από όλες τις κυβερνήσεις ότι υποκινούμε τις απεργίες», τόνισε αρχικά ο κ. Παφίλης και συνέχισε:

«Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι οι απεργίες υποκινούνται από τα προβλήματα. Δεν κατεβαίνει ο κόσμος, αν δεν φτάσει σε αδιέξοδο, αν δεν έχει τεράστια προβλήματα. Και φυσικά εμείς, ως ΚΚΕ, δηλώνουμε ανοιχτά ότι υποστηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων, γιατί είναι μονόδρομος. Τι άλλο μπορούν να κάνουν;»,

«Βέβαια το ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις και παλαιότερα και σήμερα και σε άλλες περιόδους -ακόμα και τα κόμματα σήμερα τα κυβερνητικά- προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν, να εκμεταλλευτούν απεργιακές κινητοποιήσεις βάζοντας τες σε έναν δρόμο για να αλλάξει η κυβέρνηση και να έρθουν στην κυβερνητική εξουσία. Εμείς δεν έχουμε τέτοια λογική», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ