Παφίλης: Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που έχει ταξική μεροληψία υπέρ του κεφαλαίου

«Σήμερα, η 9 Μάη είναι η επέτειος της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, της αθάνατης εποποιίας του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού – που κανένας δεν πιάνει στο στόμα του- με τα 20 εκατομμύρια νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους για να τσακίσουν το φασισμό».

Με αυτή τη μνεία στην Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, λέγοντας πως: «Είμαστε περήφανοι που το Κόμμα μας ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του φασισμού, δεν είναι Μέρα της Ευρώπης». Ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής όχι μόνο την ανιστόρητη, αντικομμουνιστική στάση της ΕΕ, αλλά και τη στάση των ελληνικών κομμάτων και κυβερνήσεων που συναινούν και σήμερα κάνουν λόγο για «προοδευτικό μέτωπο» με ευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποίες στήριξαν την έκδοση στην παρανομία κομμουνιστικών κομμάτων, που αναγνωρίζουν σαν ήρωες τους συνεργάτες των γερμανικών ΕΣ ΕΣ και του Χίτλερ, που ενθαρρύνουν το φασισμό και το ναζισμό όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Θ. Παφίλης πρόσθεσε ότι η στήριξη αυτής της πολιτικής είναι αθώωση του φασισμού, είναι προσβολή για τα 50 εκατομμύρια νεκρών που θυσιάστηκαν για να τσακίσουν το φασιστικό τέρας και κάλεσε όλους αυτούς «που αντιπαλεύουν το φασισμό, στις εκλογές να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο γιατί αυτό μπήχτηκε στην καρδιά του ναζισμού πριν 74 χρόνια».

Όσον αφορά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που έχει ταξική μεροληψία υπέρ του κεφαλαίου και ταξική αναισθησία υπέρ των πολλών.

Σχετικώς με τα όσα λέει η κυβέρνηση περί επιτυχίας στο έργο της, ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι πράγματι η κυβέρνηση πέτυχε το έργο της, «πέτυχε την πλήρη εφαρμογή των τριών μνημονίων με στόχο να φορτώσει την κρίση στο λαό, να ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο για αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου». Αλλιώς, έθεσε το ερώτημα προς την κυβέρνηση, «πώς εξηγείτε το γεγονός ότι τα κοράκια και οι απάνθρωποι που κατηγορούσατε ως αντιπολίτευση, σήμερα σας δίνουν συγχαρητήρια; ‘Η τα κοράκια έγιναν αηδόνια ή εσείς γίνατε κοράκια, αλλιώς δεν εξηγείται και μάλλον έγινε το δεύτερο, αφού εφαρμόσατε ό,τι σας ζήτησε το μεγάλο κεφάλαιο, το ΔΝΤ, η ΕΕ», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε προχθές η κυβέρνηση είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που έχουν χάσει ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τα λαϊκά στρώματα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και τώρα η κυβέρνηση εμφανίζεται φιλάνθρωπη προς τους πολλούς. «Νομίζετε ότι ο κόσμος είναι ζητιάνοι; Οι έμμεσοι φόροι που μαζέψατε είναι 4 δισ. ευρώ και τώρα δίνετε 1 δισ. και το παίζετε φιλάνθρωποι».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε, η κυβέρνηση παρέχει πλήθος νέων προνομίων στο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές, μείωση της φορολογίας από το 29% στο 25% και μείωση της φορολογίας από το 15% στο 10% των διανεμομένων κερδών. «Αυτό είναι ταξικό πρόσημο και ταξικό ένσημο, ασφαλίζετε τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και από πάνω υπερηφανεύεστε».

Υπενθύμισε δε την στάση όλων των κομμάτων που δεν στήριξαν την πρόταση του ΚΚΕ να αλλάξει το άρθρο 103 του Συντάγματος που προβλέπει τη φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών κι έχει ως αποτέλεσμα «τα πληρώματα των πλοίων να πληρώνουν περισσότερους φόρους από τους ιδιοκτήτες των πλοίων».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ