“ΟΧΙ” του ΣΥΡΙΖΑ στην στράτευση γυναικών

Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην στράτευση των γυναικών, όσο και στα στρατιωτικά λύκεια εξέφρασε ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Ρήγας είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα καθοριστεί στο κυβερνητικό συμβούλιο και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να δίνουμε τόση έκταση στις προσωπικές απόψεις που εξέφρασε ο κύριος Καμμένος και δεν θα πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν τόσο μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, να χρησιμοποιούν τις δηλώσεις αυτές για να δημιουργήσουν ζήτημα από το πουθενά».

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεργασία του κόμματός του με τους ΑΝΕΛ τιμά την προσπάθεια που γίνεται να βγει η χώρα από την κρίση και να ανατραπούν τα κακώς κείμενα που δημιουργούν προβλήματα στο ελληνικό κράτος, για τα οποία την ευθύνη φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προφανώς, σημείωσε, σε επιμέρους θέματα τα δύο κόμματα έχουν διαφορετικές αντιλήψεις, δεν προσπαθήσαμε ποτέ να το κρύψουμε αυτό.

Για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το ασφαλιστικό, ο κ. Ρήγας απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τις περικοπές συντάξεων και τόνισε: «εμείς θα δώσουμε λύση στο ασφαλιστικό, παρόλο που δεν ευθυνόμαστε για τα προβλήματά του, γιατί θεωρούμε ευθύνη μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που θα τους δίνει ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη μπορεί αλλά και οφείλει να λύνει μόνη της τα προβλήματά της. Θεωρώ λανθασμένη επιλογή την εμπλοκή του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ αυτή τη στιγμή , πρόσθεσε, ναι μεν μιλάει για την απομείωση του χρέους αλλά ταυτόχρονα πιέζει για την εφαρμογή σκληρών μέτρων στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Ως προς τα μέτωπα της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα ο κ. Ρήγας σημείωσε:

«Αμέσως μετά τις γιορτές θα υπάρξει μία σειρά νομοσχεδίων με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας:

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα επιδοτεί την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με αιχμές τους τομείς της νέας τεχνολογίας και της καινοτομίας, η μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΜ σε αναπτυξιακό ταμείο, το νομοσχέδιο για τα καπνικά, το νομοσχέδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Θα προχωρήσουμε επίσης στην εφαρμογή του νέου νόμου για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες, που αν και έχει ψηφιστεί στη Βουλή μπλοκάρεται από την αντιπολίτευση. Επιδιώκουμε τη συναίνεση της αντιπολίτευσης αλλά είμαστε αποφασισμένοι να επιστρατεύσουμε και νομικά μέσα αν χρειαστεί. Ο νόμος για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες πρέπει να εφαρμοστεί γιατί θα βάλει μία τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αλλά θα έχει και θετικά αποτελέσματα για την ελ��ηνική οικονομία.

Τέλος, επειδή εμείς δεν κρύβουμε λίστες σε συρτάρια – η λίστα του κ. Φαλτσιανί βρίσκεται ήδη στις εισαγγελικές αρχές- νομίζω πως στο άμεσο μέλλον θα δούμε αποτελέσματα και σε αυτό το επίπεδο».

Διαβάστε επίσης:

Χατζησωκράτης: Να απορρίψει ο Φίλης την πρόταση για στρατιωτικά λύκεια

Ο Βαρουφάκης… πρόεδρος της ΕΚΤ και ο Δαλάι Λάμα “διάδοχός” του

Μάρδας: Η Ένωση Κεντρώων έχει ενδιαφέρουσες θέσεις

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ