“Όχι πάση θυσία στην κυβέρνηση” διαμηνύουν οι 53+

Του Βασίλη Σκουρή

 

Κείμενο- πλατφόρμα ενόψει του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν οι «53+», διαφοροποιούμενοι από το κείμενο Θέσεων της πλειοψηφίας.

«Το κόμμα μας το έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, αλλά και σήμερα (περίπου), το ερώτημα “Πάση θυσία στην κυβέρνηση

Οι «53+» μεταξύ άλλων στο κείμενό τους:

• Προειδοποιούν ότι το κόμμα δεν είναι «παράρτημα» της κυβέρνησης. «Η “καθοδήγηση”, το “κέντρο” δηλαδή, μετατοπίζεται συνεχώς από την Κουμουνδούρου στο Μαξίμου. Αυτό, τουλάχιστον όσον αφορά το κόμμα, τις θέσεις και τις δράσεις του, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και σε κάθε περίπτωση δυσκολεύει το κόμμα στην αναγκαία επικοινωνία του με τα κινήματα και τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα».

• Αντιτίθενται στη συνεργασία που προωθεί το Μαξίμου με τη σοσιαλδημοκρατία: «Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, που έχει πρώτη ευθύνη για τις δραματικές, ως προς τη ζωή των ανθρώπων, εξελίξεις, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι προνομιακός μας σύμμαχος ή να θεωρηθεί ότι υπάρχουν σήμερα προϋποθέσεις σύγκλισης της Αριστεράς με τη Σοσιαλδημοκρατία, που σε μια σειρά χώρες – και στη δική μας- συμπλέει απολύτως με τη Δεξιά ή , ακόμα χειρότερα, παίζει αρνητικό ρόλο στο προσφυγικό ζήτημα».

• Τάσσονται εναντίον της διεύρυνσης του κόμματος με προσωπικότητες της Αριστεράς, κάνοντας λόγο για «μια λογική παλιάς κοπής άσκησης της πολιτικής, ξένη προς τις δικές μας αρχές, που όχι μόνο δεν προσθέτει, αλλά ενίοτε αφαιρεί ή δημιουργεί αμφιβολίες και ερωτηματικά στον κόσμο μας».

• Εκφράζουν αντίθεση για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό υποστηρίζοντας ότι «αμφισβητεί στην πράξη τη Συνθήκη της Γενεύης και τα κεκτημένα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών», ενώ καταφέρονται εναντίον της πρόσφατης τροπολογίας για τη νέα συγκρότηση των επιτροπών προσφυγών που – όπως αναφέρουν- «δεν πρέπει να εφαρμοστεί».

Οι «53+» , με το κείμενό τους, απορρίπτουν κάθε σκέψη για οικουμενική κυβέρνηση, αντιτίθενται κατηγορηματικά στην ανάληψη της «πατρότητας» του προγράμματος, τονίζουν με έμφαση την ανάγκη ενός παράλληλου προγράμματος, τάσσονται υπέρ της ενότητας της Αριστεράς, επιμένουν στο ξήλωμα του «παλιού» στο κράτος και ζητούν την εκπόνηση ενός οδικού χάρτη για την έξοδο από το μνημόνιο.

 

Πηγή real.gr

Διαβάστε επίσης:

Παπανδρέου: Επειδή αυτά που λέμε δεν αρέσουν, θέλουν να μας θάψουν

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.