Ουκρανία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών και πιλότων άφησε ο Οικονόμου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσταλούν μαχητικά αεροσκάφη και πιλότοι στην Πολωνία προς ενίσχυση της oυκρανικής αεράμυνας σε περίπτωση που αυτό αποφασιστεί από τους υπουργούς Άμυνας της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης άφησε ο  Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου,  “η χώρα μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους εταίρους και τους συμμάχους της στην αντιμετώπιση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω σε αυτό. Θα περιμένουμε τη συνεδρίαση και αντίστοιχα θα τοποθετηθούμε”.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση κομμάτων της Αντιπολίτευσης ότι διαφωνούν να αποστείλει η χώρα στρατιωτικό υλικό  στην Ουκρανία είπε:
“Η χώρα οφείλει να είναι καθαρά και ανυποχώρητα απέναντι σε πράξεις που συνιστούν αναθεώρηση των διεθνών συνθηκών, του διεθνούς δικαίου, απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία”.
“Καθαρά και ανυποχώρητα σημαίνει όχι απλώς να καταδικάζουμε, σημαίνει να ζητάμε και να στηρίζουμε κυρώσεις όπως κάνουν οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας, σημαίνει να υποστηρίζουμε έμπρακτα και ενεργά τον λαό της Ουκρανίας που πλήττεται αυτή τη στιγμή από την εισβολή, από την πλευρά της Ρωσίας. Δεν πρέπει να παίρνουμε αποστάσεις, δεν πρέπει να εξισώνουμε τον θύτη με το θύμα. Δεν πρέπει να αφήνουμε το οποιοδήποτε υπονοούμενο.
Η στάση αυτής της χώρας μας όπως και  άλλων συμμάχων μας να αποστείλει και αμυντικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αποφάσεις ολόκληρου του δυτικού κόσμου, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ” , τόνισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:
“Είναι αναγκαίες οι παρεμβάσεις υποστήριξης της Ουκρανίας  και του ουκρανικού λαού οι οποίες ελήφθησαν με τον δέοντα τρόπο ύστερα από την εξουσιοδότηση που έδωσε το ΚΥΣΕΑ στους αρμόδιους υπουργούς στα πλαίσια των δυνατότητων του καθενός για την αποστολή βοήθειας και που υλοποιήθηκαν με την απόφαση την Κυριακή το πρωί για την οποία προφανώς και ενημερώθηκαν και όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ “.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ