Όταν ο Μπαλτάκος έριχνε σκοτάδι στη… Διαύγεια

Αίσθηση είχε προκαλέσει μια απόφαση του Τάκη Μπαλτάκου, με την οποία ξαφνικά άλλαξε τη σύνθεση της ομάδας που διαχειριζόταν το πρόγραμμα της “Διαύγειας” για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” στις 14 Δεκεμβρίου του 2013, η Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) λειτουργούσε μέχρι το Οκτώβριο του 2013 με τη σύνθεση που είχε διαμορφωθεί απο τον Αύγουστο του 2010, οπότε και συστάθηκε για πρώτη φορά. Τα μέλη της, που συνήθως είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, λαμβάνουν συγκεκριμένη τεχνική εκπαίδευση για αυτή τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να θεωρείται δύσκολη η αντικατάστασή τους, ακόμη και εξαιτίας της εναλλαγής των κυβερνήσεων. 

Ωστόσο, ο κ. Μπαλτάκος, ως γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης, τροποποίησε στις 24 Οκτωβρίου του 2013 την απόφαση του 2010 χωρίς να διατυπώνει συγκεκριμένη αιτιολογία. Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, τοποθέτησε ως επικεφαλής-συντονίστρια της ΟΔΕ την προϊσταμένη του ιδιαίτερου γραφείου του, μετακλητή και όχι μόνιμη υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, την οποία είχε δίπλα του από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της θέσης που τότε κατείχε. 

 

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ