Οργή των εργαζομένων στα ναυπηγεία για την υπονόμευση ναυπήγησης Πολεμικών Πλοίων στην Ελλάδα

Του Χρήστου Μαζανίτη

Την οργή των εργαζομένων στα ναυπηγεία της Σύρου – κι απ’ ότι πληροφορούμαστε στο enikos.gr θα ακολουθήσουν κι άλλα σωματεία – προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα armyvoice.gr, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «Χρειάζονται να γίνουν πολλά βήματα πριν βρεθούμε σε θέση να κατασκευάσουμε πλοίο».

«Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για «εθνικό πλοίο» και «εθνικό τυφέκιο» όταν αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν υπάρχει κάποιος πολιτικά υπεύθυνος για την αμυντική βιομηχανία» υποστήριξε στην συνέντευξή του, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο κ. Ροζολής σχολιάζοντας στο armyvoice.gr τις απόψεις για την δυνατότητα κατασκευής ελληνικού πολεμικού πλοίου, υποστηρίζει ότι αυτό δεν είναι εφικτό. «Δεν μπορεί μια χώρα η οποία δεν κατασκευάζει περιπολικό πλοίο θα θέλει να κατασκευάσει πολεμικό», υποστηρίζει. “Κορβέτα ή φρεγάτα από το μηδέν δεν μπορεί να ξεκινήσει στην Ελλάδα”, λέει χαρακτηριστικά και προτείνει συνεργασίες με άλλες χώρες που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν στην απόκτηση εθνικού πλοίου με εκτεταμένη συμμετοχή ελληνικών εταιριών.

Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σύρου εξέδωσαν οργισμένη ανακοίνωση και δεν είναι τυχαίο, αφού εργάζονται σε ένα ναυπηγείο – πρότυπο, που πρόσφατα παρουσιάστηκε από τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, η δημιουργία του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ που δημιουργήθηκε από την ΟΝΕΧ και τη Cisco ενώ όπως έχουμε παρουσιάσει πρώτοι στο enikos.gr, Αμερική και Ισραήλ έχουν από κοινού καταθέσει πρόταση ναυπήγησης της ελληνικής κορβέτας «Θεμιστοκλής».

Οι εργαζόμενοι με επιστολή τους που κοινοποιούν στον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κάθε αρμόδιο υπουργείο, βουλευτές της αντιπολίτευσης και φορείς αναρωτιούνται – απευθύνοντας ευθεία ερώτηση στον κο Ροζολή: «τι συμφέροντα εξυπηρετείτε; Ποιων ξένων εταιρειών – Ναυπηγείων» καταλήγοντας ότι επιφυλάσσονται ακόμη και για την ανάληψη νομικών ενεργειών σε βάρος του προέδρου του ΣΕΚΠΥ.

Αναλυτικά όλη η επιστολή ΕΔΩ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ