Οργή Πατούλη για τις αφίσες του Τσίπρα: Είναι ντροπή, να τις κατεβάσει άμεσα

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή αφίσες που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το προσεχές Σάββατο.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο Περιφερειάρχης καταγγέλλει τον κ. Τσίπρα για παράνομη αφισοκόλληση, τον καλεί να αφαιρέσει άμεσα το υλικό αυτό και σχολιάζει πως “είναι ντροπή πρώην Πρωθυπουργός να παρανομεί και να ρισκάρει την ασφάλεια των οδηγών. Κανένας δεν πρέπει να είναι υπεράνω των νόμων!”.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Επίσημη ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Περιφέρεια Αττικής, σημειώνοντας πως “δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την ασφάλεια και τις ζωές των πολιτών της Αττικής” και καλώντας τον πρώην Πρωθυπουργό: “να πράξει το αυτονόητο, δεν μπορεί κανείς να είναι υπεράνω του νόμου”.

Επιπλέον, η Περιφέρεια σημειώνει πως “θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων θα επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπονται για την παράνομη αφισοκόλληση” και προαναγγέλλει ότι “θα προσφύγουμε άμεσα και στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, για να διασφαλίσουμε ότι κανένας δε θα μπορεί να περιφρονεί χωρίς συνέπειες τους νόμους του Κράτους μας”.

Αναλυτικά, η Περιφέρεια Αττικής τονίζει: “Για μια ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιφρονεί τους νόμους που αφορούν στην παράνομη αφισοκόλληση και τη διαφύλαξη της ασφάλειας, όσων μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Αττικής.

Από χθες το βράδυ, στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής (Ιερά Οδός, Πέτρου Ράλλη, Κηφισός, Λ. Θησέως, Λ. Κωνσταντινουπόλειως, Μεσογείων, Λένορμαν, Λ.Αθηνών, Παραλιακή, κ.λ.π.) αναρτώνται παράνομα χιλιάδες αφίσες, που «διαφημίζουν» πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον κ. Α. Τσίπρα, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θεωρεί ότι είναι πάνω από τους νόμους. Γι’ αυτό και περιφρονεί τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Περιφέρειας, Αττικής, που απευθύνθηκαν προς όλα τα πολιτικά κόμματα, να σεβαστούν τους νόμους που τα ίδια ψήφισαν και να μην προχωρούν σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας που μετακινούνται μέσα από το οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου, αλλά και να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Η Περιφέρεια Αττικής δε θα ανεχθεί άλλο αυτές τις ανεύθυνες συμπεριφορές. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει, ούτε με την ασφάλεια της ζωής των πολιτών της Αττικής, ούτε με την εικόνα των πόλεών μας και την ποιότητα ζωής μας.

Στη συστηματική παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας θα απαντήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη νομιμότητα. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων θα επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπονται για την παράνομη αφισοκόλληση. Ενώ θα προσφύγουμε άμεσα και στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, για να διασφαλίσουμε ότι κανένας δε θα μπορεί να περιφρονεί χωρίς συνέπειες τους νόμους του Κράτους μας.

Δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση από τους πολίτες να τηρούν τη νομιμότητα, αν το ίδιο το κράτος και οι θεσμικοί και πολιτικοί του εκπρόσωποι δε δίνουν το καλό παράδειγμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ