Οργή και δάκρυα στη δίκη του Άκη

Οργή και δάκρυα στη δίκη του Άκη

Εκρηκτική ήταν η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της νομιμοποίηση χρήματος από παράνομες δραστηριότητες του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η δίκη διεκόπη για τη θερινή περίοδο και θα επαναληφθεί στις 26 Αυγούστου με την απολογία του πρώην υπουργού.

«Είμαι αθώα, δεν θα γίνω κατήγορος του πατέρα μου»

Η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, κατά την απολογία της ξέσπασε σε λυγμούς. Με δάκρυα στα μάτια της υποστήριξε ότι είναι αθώα και πως εδώ και 16 μήνες τιμωρείται. 

«Είμαι 16 μήνες κρατούμενη. Θεωρώ ότι είμαι αθώα και είμαι αθώα. Δεν έχω βλάψει κανέναν. Τα ακίνητα τα έδωσα γιατί έτρεχαν πίσω από τα παιδιά μου και τους έλεγαν: Κλέφτες φέρτε πίσω τα λεφτά», είπε.

Στην απολογία της, η Αρετή Τσοχατζοπούλου αναφερόμενη στο ακίνητο στην Κεφαλληνίας, υποστήριξε ότι ήθελε να προστατεύσει τον πατέρα της. «Δεν είπα την αλήθεια στον ανακριτή για το ακίνητο στην Κεφαλληνίας. Το συμβόλαιο έγινε αλλά τα λεφτά δεν τα κατέβαλα εγώ όπως είπα αρχικά. Τα χρήματα τα έδωσε ο πατέρας μου, ο οποίος μου είπε ότι θα συνεννοηθεί με τον κ. Αρβανίτη. Ήθελα να προστατέψω τον πατέρα μου, με δική μου πρωτοβουλία», είπε.

Έντονοι διάλογοι 

Την αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσαν οι ερωτήσεις της έδρας προς την κόρη του, ενώ η ίδια δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως ο πατέρας της έκανε όλα όσα του αποδίδονται.

Εισαγγελέας: Μήπως συνέβη το ίδιο με την Δεινοκράτους; Μήπως θέλετε και εκεί να προστατέψετε τον πατέρα σας; Πείτε την αλήθεια. Για να έχετε ευνοϊκή ποινική μεταχείριση πρέπει να δείξετε ειλικρινή μεταμέλεια, να παραδεχτείτε, την ενοχή σας, αν υπάρχει. Η Δεινοκράτους ήταν το μοναδικό ακίνητο που αγοράστηκε στην αντικειμενική του αξία.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Αφήστε την κόρη μου. Μην της επιβάλλετε τις απαντήσεις.

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Δεν θα γίνω εγώ ο κατήγορος του πατέρα μου. Δεν γνώριζα τίποτε για μίζες και off-shore εταιρίες.

Εισαγγελέας: Δεν αναρωτηθήκατε πού έβρισκε ο πατέρας σας όλα αυτά τα χρήματα για τα ακίνητα; Με το χέρι στην καρδιά, είδατε τους συνεργάτες του να τον καταγγέλλουν ότι τους κατέστρεψε, να λένε για μίζες, για προμήθειες… Εσείς τι λέτε;

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Αρνούμαι να πιστέψω ότι είναι έτσι όπως τον κατηγορούν. Δεν θέλω να το πιστέψω. Δεν θα με είχε προστατέψει ώστε να μην είμαι εδώ τώρα;

Όμως όσο η κόρη του πρώην υπουργού μιλούσε για τα ακίνητα, ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας κουνούσε το κεφάλι και αντιδρούσε. Ο πρόεδρος τον ρώτησε εάν έχει κάτι να πει για όσα ακούστηκαν από την Αρετή.

Πρόεδρος: Κύριε Ζήγρα, εσείς τι λέτε για όλα αυτά;

Νίκος Ζήγρας: Η Αρετή τα γνώριζε όλα. Όλη η οικογένεια γνώριζε. Ο πατέρας αγόραζε ακίνητα για τις γυναίκες, την πρώην, την νυν, τα παιδιά, για όλους. Θα ήθελα να συμβουλεύσω την Αρετή να πει την αλήθεια. Το σπίτι στη Δεινοκράτους της το πήρε δώρο ο Άκης όταν ήταν έγκυος, όπως και το άλλο στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήξερε όμως την προέλευση των χρημάτων.

Οι σχέσεις με τον πατέρα και τον θείο της

Στην απολογία της, η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου μίλησε και για την σχέση του πατέρα της με την Βίκυ Σταμάτη. «Μετά τον χωρισμό του με την μητέρα μου είχαμε μειωμένη επικοινωνία. Μετά το γάμο του με την νέα του σύζυγο δεν είχα καμία επαφή για δυο χρόνια. Το σπίτι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν το ξέρω. Μία φορά πήγα σε μία συναυλία στην Ακρόπολη και λοξοκοίταξα να δω που είναι. Για το γάμο του το έμαθα από τις εφημερίδες. Εγώ έπρεπε να ασχοληθώ με την μητέρα μου που κατέρρεε ψυχολογικά» είπε.

Εισαγγελέας: Οι σχέσεις σας με τον θείο σας πως ήταν;

Αρετή Τσοχατζοπούλου: Ουδέτερες. Η μητέρα μου κατηγορεί τον πατέρα μου ότι ο Ζήγρας ενέπλεξε τον πατέρα μου σε σχέσεις με γυναίκες.

Τι είπε η δικηγόρος Μαρία Τσεκούρα

Μετά την Αρετή Τσοχατζοπούλου, απολογήθηκε η δικηγόρος Μαρία Τσεκούρα, η οποία υπέγραψε το συμβόλαιο για την μεταβίβαση του σπιτιού στην Αρεοπαγίτου από την Νόμπιλις στη Βίκυ Σταμάτη. «Μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευα ότι η Νόμπιλις είναι του κ. Γεωργουλάκη. Είχα την πεποίθηση ότι κάνω μία νόμιμη συναλλαγή. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, διαλύθηκε η ζωή μου. Δεν ξέρω κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς μου. Γι’ αυτό μετά την πώληση θέλησαν να με αντικαταστήσουν γιατί δεν ήμουν του χεριού τους», είπε η κ. Τσεκούρα. 

Κατά την απολογία της η κ. Τσεκούρα υποστήριξε ότι η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου Ευφροσύνη Λαμπροπούλου έχει πει ανακρίβειες απολογούμενη, γεγονός που προκάλεσε την αγανάκτησή της.

Ξέσπασε η λογίστρια του Άκη

«Δεν αντέχω άλλο. Θα τον σκοτώσω. Εγώ προσπάθησα να τον καλύψω και είμαι φυλακή. Θα σκοτωθώ». Ήταν η φράση που ακούστηκε να λέει σε έντονο τόνο, η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, από την αίθουσα όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι, στη διάρκεια σύντομης διακοπής του δικαστηρίου.

Αμέσως ο Νίκος Ζήγρας, απάντησε στην κ. Λαμπροπούλου με αντίστοιχο τόνο και φωνάζοντας: «Πέστα ρε Φρόσω να ξαλαφρώσεις. Πες την αλήθεια, μην ξελασπώσεις αυτό το σκουπίδι». Ενώ σε λίγα δευτερόλεπτα ο Ν. Ζήγρας συνέχισε αναφερόμενος στον θυμό της συγκατηγορούμενής του: «Την έχει τρελάνει τη γυναίκα. Δεν μιλάει».

Η λογίστρια ήταν εμφανώς εκνευρισμένη και δύσκολα κατάφερνε να συγκρατήσει την οργή της νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Κατά την απολογία, μάλιστα, της Μ. Τσεκούρα, η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου ζήτησε να απευθυνθεί στους δικαστές: «Επειδή έχω θιγεί πολύ με αυτά που ακούγονται εδώ μέσα, ας μας πει ο κ. Τσοχατζόπουλος ποιον έστειλε να φτιάξει τη Nobilis. Μόνο αυτός ξέρει για αυτή την ιστορία», είπε η κατηγορούμενη.

«Δεν έχουν ειπωθεί τέτοια πράγματα»

Πάντως, ο πρώην υπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους, επανέλαβε την πρόθεσή του, στην απολογία του στις 26 Αυγούστου, να τοποθετηθεί πάνω σε όλα όσα έχουν ακουστεί στο δικαστήριο. 

Αναφερόμενος, μάλιστα, στις βαριές κουβέντες που ειπώθηκαν στη δίκη είπε: «Ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε στο δικαστήριο. Δεν έχουν ειπωθεί τέτοια πράγματα».

Αρετή: Είπα τη μισή αλήθεια για να καλύψω τον πατέρα μου

Το ξέσπασμα της λογίστριας του Άκη

Νέες αποκαλύψεις Ζήγρα για Άκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ