Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ ΣΥΡΙΖΑ: Άστοχες και καταδικαστέες οι αναφορές της Άννας Πήλιου στην Φώφη Γεννηματά – Όλες οι αντιδράσεις

“Άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες” χαρακτηρίζει η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ τις αναφορές της Άννας Πήλιου στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, που έγιναν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Άννα Πήλιου δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος, αλλά ως απλός παρατηρητής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Πήλιου είχε εγκαλέσει στο συνέδριο το ΚΙΝΑΛ για υποκρισία αναφορικά με τη στάση του στο σύμφωνο συμβίωσης. αφήνοντας υπονοούμενα κατά της Φώφης Γεννηματά, επειδή απουσίαζε τότε από την ψηφοφορία στη Βουλή. Μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά, έγινε γνωστό ότι η απουσία της τότε προέδρου του ΚΙΝΑΛ οφειλόταν σε λόγους υγείας.

Όπως ήταν αναμενόμενο η τοποθέτηση της Άννας Πήλιου προκάλεσε κατακραυγή από το ΚΙΝΑΛ. O γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης δήλωσε: «Οι εμετικές χυδαιότητες δεν την ακούμπησαν ποτέ. Γιατί έκανε αντί να λέει, δεν εργαλειοποίησε, δεν χρησιμοποίησε την ασθένεια της. Μόνη της, με αξιοπρέπεια. Για αυτό την ακολουθήσαμε, για αυτό δεν την ξεχνάμε. Περιμένουμε την επίσημη διαφοροποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα. Η ανοχή στους διεκδικητές της 5λεπτης διασημότητας μέσω του λαϊκίστικου ψευτοπροοδευτισμού, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ταύτιση με τα απορρίμματα της ιστορίας».

Οργίλη ανακοίνωση Μάντζου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος με ανάρτηση του ανέφερε:  «Η Φώφη Γεννηματά αντιμετώπισε με ήθος και περηφάνεια την πολιτική. Δεν την άγγιζαν μικρότητες». Ο κ. Μάντζος  στην ανάρτηση του ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι το ΚΙΝΑΛ, ψήφισε τα νομοσχέδια που προωθούσαν τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει.

Χθες, με ανάρτησή του στο Twitter, ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης ανέφερε: “Καμία συγγνώμη ή προσπάθεια επανόρθωσης από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.”

Κατόπιν αυτών η Κουμουνδούρου πήρε αποστάσεις δηλώνοντας ότι τέτοιες δηλώσεις δεν απηχούν τις θέσεις του κόμματος και της αντίστοιχης ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

«Οι αναφορές της Άννας Πήλιου (η οποία δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος, αλλά ως απλός παρατηρητής – δικαίωμα που είχε ο κάθε πολίτης της χώρας) κατά της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, είναι άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες. Όσο συντηρητικές πολιτικές και αν έχει ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ, τέτοιες δηλώσεις δεν απηχούν τις θέσεις ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ούτε του τμήματος ΛΟΑΤΚΙ+».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ