Ολόκληρος ο διάλογος του Τσίπρα με τον Παυλόπουλο – ΒΙΝΤΕΟ

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, κάνοντας λόγο για «θετική έκβαση».

«Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ενημερώσω για την έκβαση του Eurogroup που είναι ιδιαίτερα θετική για την ελληνική πλευρά. Ουσιαστικά κλείνει η αξιολόγηση χωρίς επιπρόσθετα μέτρα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι αποτυπώνεται, στην απόφαση αυτή, ο οδικός χάρτης, η αναγκαία ελάφρυνση του χρέους, που είναι ένα μήνυμα θετικό τόσο ως προς τις αγορές και τους επενδυτές όσο και προς την ελληνική κοινωνία. Τους Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα τα μεσαία και αδύναμα στρώματα, που σήκωσαν μεγάλο βάρος όλο αυτό το διάστημα και πιστεύω ότι δικαιούνται μία καλή είδηση.

Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι σήμερα είναι η μέρα της Ευρώπης και στις ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αξία της αλληλεγγύης είναι αναντικατάστατη και σημαντική. Θέλω λοιπόν να πιστεύω ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους είναι η αναγκαία ένδειξη αλληλεγγύης από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων σε έναν λαό που ταλαιπωρήθηκε, ίσως άδικα, και δικαιούται μίας θετικής εξέλιξης».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτη στον πυλώνα της ευρωζώνης και στην ΕΕ  και συνέχισε: «Η απόφαση αυτή είναι όλων δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Πατήστε εδώ και διαβάστε ολόκληρο το διάλογο του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 

Διαβάστε επίσης: 

Με τον Μητσοτάκη και τον Θεοδωράκη επικοινώνησε ο Τσίπρας – ΒΙΝΤΕΟ

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός – ΤΩΡΑ

σχολίασε κι εσύ