Όλες οι αντιδράσεις για τη δήλωση Λαφαζάνη

Όλες οι αντιδράσεις για τη δήλωση Λαφαζάνη

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», παρά τις διευκρινίσεις. Δεν έλειψαν τα εσωκομματικά ”καρφιά”, ενώ δριμεία κριτική άσκησε και ο Σίμος Κεδίκογλου, που έκανε λόγο για ”μαύρη κωμωδία του ΣΥΡΙΖΑ”.

 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στο πρωινό του ΑΝΤ1 ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε». «Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο» συμπλήρωσε.

 

Δείτε το βίντεο από το πρωινό του ΑΝΤ1:

 

 

 

Η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη

 

Για «διαστρεβλωμένα και παραμορφωμένα συμπεράσματα» κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε διευκρινιστική του δήλωση,σύμφωνα με την οποία «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε».

Η δήλωση του κ. Λαφαζάνη:

«Με λύπη μου βλέπω ότι ορισμένα ΜΜΕ απομονώνουν εντελώς επιλεκτικά και αυθαίρετα μία και μόνο φράση από τη συνολική απάντησή μου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, πράγμα που έχει ως συνέπεια να βγαίνουν πέρα για πέρα λαθεμένα, διαστρεβλωμένα και παραμορφωμένα συμπεράσματα για την τοποθέτησή μου σε σχέση με τις δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να διαδραματίσει κυβερνητικό ρόλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι σήμερα πολύ πιο έτοιμος απ’ όλες τις μέχρι πρότινος αξιωματικές αντιπολιτεύσεις για να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό κυβερνητικό ρόλο σε μια από τις πιο δύσκολες ιστορικές στιγμές για τη χώρα μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, παρότι εκτοξεύτηκε ταχύτατα από το 4% στο 27% και σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει πραγματοποιήσει σε σύντομο χρόνο μεγάλα βήματα σε μια γόνιμη προσπάθεια σχεδιασμού και προγραμματικής επεξεργασίας για να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό και επιτυχημένο ρόλο σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα ανακόψει τον κατήφορο και σταδιακά θα δώσει θετική, προοδευτική ώθηση στη χώρα. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς που είναι σήμερα απόλυτα αναγκαία για την επιβίωση του τόπου και του λαού.

Αυτή είναι η ουσία της τοποθέτησής μου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και κάθε άλλη ερμηνεία με την απομόνωση φράσεων για να βγουν διαστρεβλωμένα, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμπεράσματα, στο μόνο που μπορεί να αποβλέπει είναι στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στη Βουλή  ένα καταστροφικό πακέτο μέτρων που θα δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα.

Μία κυβέρνηση της Αριστεράς είναι απόλυτα αναγκαία και επιτακτική στις σημερινές περιστάσεις, όντας η μόνη θετική και αποτελεσματική απάντηση για τον τόπο και το λαό».

 

Διευκρινίσεις Λαφαζάνη στον Νίκο Χατζηνικολάου

Διευκρινίσεις έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, για τη φράση του, σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι το κόμμα του «δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει», στον Νίκο Χατζηνικολάου, στον Real fm.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι απομονώθηκε μία φράση του από όλη την τοποθέτησή του και υπογράμμισε : « είναι σαφές ότι μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είπα είναι ότι είμαστε ένα κόμμα που ξεκίνησε από το 4% και πήγε στο 27%. Εμείς δεν θα κάνουμε το λάθος, που έκαναν άλλες κυβερνήσεις να πούμε ότι έχουμε μαγικές λύσεις στο τσεπάκι. Θέλουμε πολύ προετοιμασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε. Αυτό ήταν το πνεύμα όσων είπα. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και ο κόσμος το ξέρει αυτό.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Δούρου: Παρόντες και παρούσες και στις κυβερνητικές ευθύνες

Η αρχική δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και από το ίδιο του το κόμμα, παρά την διευκρινιστική που ακολούθησε στην συνέχεια. Η Ρένα Δούρου τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Αναλυτικά η δήλωση της βουλευτού:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι διαθέτουμε το μαγικό ραβδάκι των έτοιμων λύσεων… Ποτέ δεν προχωρήσαμε σε παροχολογίες. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης που από το βήμα της ΔΕΘ δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια. Δεν είπε “λεφτά υπάρχουν” αλλά ούτε και πρότεινε ισοπεδωτική λιτότητα. Με συναίσθηση των ευθυνών που επιβάλλει η σημερινή συγκυρία, σκιαγράφησε με σαφήνεια το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: μακριά από τον κρατισμό, μακριά από την ιδιωτική κερδοσκοπία. Με έμφαση στη δημόσια και κοινωνική οικονομία και στη βάση των παραγωγικών συμπλεγμάτων, στο πλαίσιο της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας. Σήμερα, που η τρικομματική κυβέρνηση παραπαίει

Σήμερα που κλείνει ο ιστορικός κύκλος ενός ιστορικού κόμματος, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ,

Σήμερα που ο λαός μας αντιλαμβάνεται ότι η συμφωνία για τα επώδυνα μέτρα δεν θα φέρει τον πακτωλό χρημάτων, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση αλλά στοχεύει στην ισοπέδωση της κοινωνίας και της οικονομίας μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για εμάς, τους πολίτες και για τις νέες γενιές,

Σήμερα λοιπόν, όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για να ανατρέψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς, δηλώνουμε παρόντες, με συναίσθηση των δυσκολιών. Δεν είναι τώρα η ώρα των αμφιταλαντεύσεων. Αλλά της Μεγάλης Ευθύνης.

Δηλώνουμε παρόντες στους αγώνες. Παρόντες και στις κυβερνητικές ευθύνες.

Γιατί όπως επεσήμανε χθες από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας μόνο μια κυβέρνηση με πυρήνα της τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να δώσει ελπίδα στο λαό και διέξοδο στη σημερινή τριπλή κρίση: οικονομική, πολιτική και κοινωνική.

Σε αυτό το προσκλητήριο δηλώνουμε παρόντες και παρούσες!»

 

“Καρφί” Παπαδημούλη στον Λαφαζάνη

 

Οι αντιδράσεις μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ για την πρωινή Λαφαζάνη, την οποία ανασκεύασε, συνεχίζονται. Πριν από λίγο ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο twitter:

 

Βάρδας για ΣΥΡΙΖΑ:Δημιουργείτε σύγχυση

Στο καρφί του Δημήτρη Παπαδημούλη στον Παναγιώτη Λαφαζάνη απάντησε πριν από λίγο μέσω Twitter ο στενός φίλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επιχειρηματίας Θεόδωρος Βάρδας.

“Πέρα από τα αυτογκόλ και τις πεπονόφλουδες δημιουργείτε και σύγχυση στην διεθνή αξιοπιστία της χώρας”, έγραψε.

 

 

Βούτσης:Ο Παναγιώτης είναι τελειομανής

 

“Ο Παναγιώτης είναι τελειομανής. Γι’ αυτό το είπε, προφανώς. Τον γνωρίζετε καλά τον Παναγιώτη; Θα ήθελε, ενδεχομένως, να είμαστε έτοιμοι και μέχρι τελευταίας κεραίας» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης στον ΣΚΑΙ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στη συνέχεια της συζήτησης η Πόπη Τσαπανίδου τον ρώτησε, διαβάζοντας το enikos.gr, σχετικά με τις διευκρινίσεις που έδωσε ο κ. Λαφαζάνης.

“Επαναλαμβάνω, και δεν το είπα χαριεντιζόμενος, ότι ο Παναγιώτης, ενδεχομένως και άλλοι σύντροφοι, τελειομανείς, έχει το άγχος του να είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι”, είπε ο κ. Βούτσης.

 

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

 

 

Αλέξης Μητρόπουλος: Ήμασταν και είμαστε προετοιμασμένοι

 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm ότι ”ήμασταν και είμαστε προετοιμασμένοι και θέλουμε ν’ αναλάβουμε την διακυβέρνηση. Είναι όμως τολμηρό να πούμε τώρα ότι θέτουμε θέμα εκλογών”.

”Είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε τα στελέχη, την ηγεσία και το πρόγραμμα”, πρόσθεσε.

 

Ακούστε το ηχητικό

 

 

Κεδίκογλου:Τελείωσε η μαύρη κωμωδία του ΣΥΡΙΖΑ

“Η μαύρη κωμωδία «η επιστροφή στη δραχμή» που ανεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σκηνοθεσία Αλέξη Τσίπρα, έχει πάψει πια να κόβει εισιτήρια.” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφέρομενος “στην “πολυγλωσσία” του ΣΥΡΙΖΑ όπως επισημαίνει.

“Την ώρα που ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και συντάσσεται με το ΚΚΕ  υπερψηφίζοντας πρόταση νόμου για «κατάργηση των μνημονίων», με στόχο τη δραχμή, την χρεοκοπία και την έξοδο από την Ε.Ε., ο Κοινοβουλευτικός του Εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης δηλώνει πως δεν θέλει να κοροϊδεύει τον λαό και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει.”, τονίζει ο κ. Κεδίκογλου.

“Η μαύρη κωμωδία «η επιστροφή στη δραχμή» που ανεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σκηνοθεσία Αλέξη Τσίπρα, έχει πάψει πια να κόβει εισιτήρια.”, προσθέτει.

 

 

Σκουρλέτης:Κάθε μέρα πιο έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ

 

“Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έδωσε τις δικές του εξηγήσεις”, αρκέστηκε να πει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ενώ αναφορικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, όπου γίνεται λόγος για μαύρη κωμωδία, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι είναι “ελαφρές και αστείες, στερούνται σοβαρότητας”. “Οι δηλώσεις τέτοιου τύπου εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου, δεν είναι κάτι καινούριο. Προσπαθούν με κάθε μέσο και τρόπο να αλλάξουνε, να δώσουνε άλλες ερμηνείες στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ”, επεσήμανε και πρόσθεσε:

“Ειλικρινά δεν αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω ότι απειλούμαστε πια από τέτοιου είδους πολιτικές αντιπαραθέσεις. Εγώ τις βρίσκω ελαφρές και αστείες, στερούνται σοβαρότητας. Θα ήθελα όμως να πω ότι η αριστερά το ραντεβού με την ιστορία δεν το δίνει όπως όταν είναι να πάμε στον γιατρό μας. Δεν είναι πχ. την άλλη Τετάρτη την άλλη Πέμπτη, περιμένουμε στην ουρά τη σειρά μας και μπαίνουμε. Οι ιστορικές προκλήσεις είναι αποτέλεσμα ωριμάνσεων και αναγκαιοτήτων που μας υπερβαίνουν όλους. Δεν έχουμε το δικαίωμα να μην ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις. Και θα σας έλεγα με μία κουβέντα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα που περνάει είναι πιο έτοιμος για να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ιστορία, στους εργαζόμενους, απέναντι αν θέλετε στις προκλήσεις της εποχής μας.

Και με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι όχι μόνο μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά και με τη δράση και την παρουσία μας, μπορούμε να εμπνεύσουμε πολλούς περισσότερους από εμάς”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ