Όλα «ανοιχτά» για το μέλλον

Όλα «ανοιχτά» για το μέλλον

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πολιτικό του μέλλον αφήνει ο Πέτρος Τατσόπουλος, λίγο μετά την ανεξαρτητοποίησή του. Αποδίδοντας το «βελούδινο διαζύγιο» με τον ΣΥΡΙΖΑ στη «συνωμοσιολαγνεία» στελεχών του κόμματος και την «μονταζιέρα της ΝΔ», δεν αποκλείει ενδεχόμενη συνεργασία του με άλλο κόμμα στο μέλλον. 

«Η ανεξαρτησία είναι γλυκιά», είπε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη λίγο μετά την ανεξαρτητοποίησή του χθες το βράδυ, σημειώνοντας ότι επί του παρόντος δεν εξετάζει συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα, αλλά και αρνούμενος να αποκλείσει τέτοιο σενάριο στο μέλλον. Εκτίμησε πως μόνος δρόμος για την Ελλάδα είναι ένας δρόμος προς την Αριστερά, τονίζοντας όμως ότι σε αυτό χρειάζονται και τμήματα από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, ακόμα και του ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε άλλωστε παλιότερη δήλωσή του ότι «μόνοι φυσικοί σύμμαχοι» του ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό μακρόπνοης κυβέρνησης μπορούν να προέλθουν από την πλευρά της Κεντροαριστεράς. Αντίθετα, χαρακτήρισε τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως τον «ορισμό του λαϊκισμού». 

Εξηγώντας την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί, ο κ.Τατσόπουλος έκανε λόγο για «συνομωσιολαγνεία» που είχε αναπτυχθεί εναντίον του στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, έκανε λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας» εναντίον του που ξεκίνησαν από σενάρια ότι ήταν «φυτευτός», με αποτέλεσμα η «περιρρέουσα εχθρική ατμόσφαιρα» να εξελιχθεί σε ένα κλίμα που οδηγούσε στην συλλογιστική ότι ήταν «πράκτορας». 

Υποστήριξε άλλωστε, ότι μη όντας σε καμία τάση του ΣΥΡΙΖΑ, απομονωμένος, υπήρξε «βολικός αποδιοπομπαίος τράγος», «εύκολο θύμα» και «αδύναμος κρίκος, υπονοώντας ότι για τον ίδιο δεν ίσχυε η «ανοχή» που δίνεται σε άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όταν πέφτουν σε κάποιο ολίσθημα, όπως για παράδειγμα ο… Παπα-Σούρας, όπως είπε με νόημα «δείχνοντας» τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλο. 

Ο κ. Τατσόπουλος όμως, δεν λησμόνησε να αναφερθεί και στη δράση της «μονταζιέρας» της ΝΔ, σημειώνοντας ότι στοχοποιεί εκείνον και κάποιους ακόμα περισσότερο από άλλους. Αναφερόμενος τέλος στο ζήτημα της τρομοκρατίας και τις επίμαχες δηλώσεις του από τις οποίες ξεκίνησε το όλο ζήτημα που οδήγησε στην ανεξαρτητοποίησή του, ο βουλευτής υποστήριξε ότι «σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία», επιμένοντας ωστόσο ότι ορισμένα νυν στελέχη του κόμματος, είχαν επώνυμα το 2003 υπερασπιστεί τις ιδέες που επικαλούνταν οι τρομοκράτες.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ