Οικονόμου:Με νέο πλαίσιο θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να επιστρέψει

Οικονόμου:Με νέο πλαίσιο θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να επιστρέψει

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, υπό προϋποθέσεις, αφήνει ο Βασίλης Οικονόμου.

“Πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συσπείρωσης, η οποία θα κάνει την πολιτική διαπραγμάτευση, όπου πολιτική διαπραγμάτευση -εκτιμώ, αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά το ίδιο εκτιμά-, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή. Άρα, λοιπόν, εκ των πραγμάτων, με αυτό το πολιτικό πλαίσιο και με αυτή την πολιτική γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, δεν υπάρχουν οι όροι για να υπάρξει επανάκαμψη της Δημοκρατικής Αριστεράς. Γι’ αυτούς τους λόγους, εκτιμούσαμε ότι δεν προχωράει, είναι αδιέξοδο και αποχωρήσαμε πριν από έξι μήνες. Θα ήταν τραγέλαφος να γυρίσεις πίσω σε μια κυβέρνηση, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα” τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84.

Ωστόσο, όπως είπε, “με ένα νέο πλαίσιο, μια νέα φιλοσοφία, μια νέα λογική, ένα γενικότερο κάλεσμα, μια νέα αρχή -να το πούμε έτσι-, θα μπορούσε η Δημοκρατική Αριστερά να ανταποκριθεί, αλλά πρέπει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς να πάρει την πρωτοβουλία”.

“Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τον κ. Σαμαρά να πάρει την πρωτοβουλία. Ο κ. Σαμαράς εδώ και δύο ημέρες όχι μόνο δεν έχει πάρει πρωτοβουλία, αλλά απαθώς παρακολουθεί την εξέλιξη μια τέτοιας συζήτησης. Άρα δεν τον αφορά. Αφού δεν αφορά τον κ. Σαμαρά, γιατί να αφορά την Δημοκρατική Αριστερά;” πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο κ. Οικονόμου πρότεινε να γίνει “ένα κάλεσμα σε όσους -πλην της Χρυσής Αυγής-, νιώθουν την ευθύνη και την ανάγκη, να υπάρξει μια τέτοια κυβέρνηση”. “Όλοι μαζί, δηλαδή, να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε την ατζέντα για την πολιτική διαπραγμάτευση. Δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή. Κάποιος πρέπει να νιώθει την ευθύνη, να νιώθει υπεύθυνος, ότι μπορεί και πρέπει να συμμετάσχει σε μια τέτοια προσπάθεια. Όποιος νιώσει ότι δεν τον αφορά, μπορεί να κάτσει στην θέση του”.

 

“Πιστεύω ότι όποιος έχει την ανάγκη να ικανοποιεί την φιλοδοξία ή την αυταρέσκεια και αλαζονεία του, πραγματικά δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια τέτοια προσπάθεια. Όποιος νιώθει ότι το χρέος του απέναντι στην πατρίδα υπερβαίνει τα ατομικά και συλλογικά κομματικά κενά, τότε μπορεί να δει και αλλιώς τα πράγματα”, συμπλήρωσε. 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ