Οικονόμου: Τελείως ανυπόστατες οι κατηγορίες της Άγκυρας – Τι είπε για την κλήση του Έλληνα πρέσβη

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ σχολίασε την χθεσινή κλήση του Έλληνα πρέσβη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας ότι είναι τελείως ανυπόστατες οι κατηγορίες και δεν έχει καμία σχέση η χώρα με όλα αυτά.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο. “Το τελευταίο διάστημα έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων”.

“Η στάση της Τουρκίας αντανακλά την απογοήτευση και την ανησυχία του Ερντογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας και την αναγνώριση του γεωστρατηγικού της ρόλου” σημείωσε.

Για τα νησιά είπε ότι η ελληνική κυριαρχία τους δεν αμφισβητείται από κανέναν, και πως όποιος φέρνει τέτοιους ισχυρισμούς δεν έχει καμία τύχη να τους κάνει αποδεκτούς από τρίτους.

“Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία”, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Anadolu», αιτία της κλήτευσης είναι η «παροχή διευκολύνσεων της Ελλάδας σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το PKK η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς επίσης και η δράση του PKK κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ