Οικονόμου για Τσίπρα: Είναι αγκυλωμένος στο παρελθόν

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Γιάννης Οικονόμου, καταλογίζοντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι “είναι αγκυλωμένος στο παρελθόν” και “μετρά παθητικά το χρόνο μέχρι τις εκλογές”.

Οικονόμου για Τσίπρα: Μετρά παθητικά το χρόνο μέχρι τις εκλογές

Με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα στη ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει σε δήλωσή του ότι “ο κ. Τσακαλώτος είχε ομολογήσει ότι το τσάκισμα της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ταξική επιλογή. Ο κ. Τσίπρας σήμερα υπερθεμάτισε. Μίλησε για εθνική ανάγκη! Είναι το μόνο που συγκρατήσαμε από μια συνέντευξη στην οποία επαναλάμβανε μόνιμα κλισέ και τα προσφιλή του ψέματα”.

Ο Γιάννης Οικονόμου υποστηρίζει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως “όταν θεωρεί εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης είναι πολύ φυσικό να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει για την ελληνική οικογένεια να μπορεί να μεταβιβάζει την ακίνητη περιουσία και μέρος των χρημάτων που απέκτησε στα παιδιά της, χωρίς να πληρώνει φόρο. Επιβεβαιώνει ότι είναι αγκυλωμένος στο παρελθόν και για αυτό δεν καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα αλλάζει, με κοινό παρανομαστή την ατομική προκοπή μέσα από την προαγωγή του συνολικού αγαθού”.

Σχετικά με τις εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζει ότι “η προσωπική του αγωνία βρίσκεται στον αντίποδα της απαίτησης των Ελλήνων για σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή. Ο κ. Τσίπρας μετρά παθητικά το χρόνο μέχρι τις εκλογές – εμείς αξιοποιούμε το χρόνο για να λύνουμε προβλήματα προς όφελος της πατρίδας και των ανθρώπων της”.

Tσίπρας: Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης – Η απάντηση για τις “γαλοπούλες”

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε γιατί δεν ζητά ευθέως εκλογές και εάν φοβάται μια ήττα, αλλά και στην αναφορά για τις «γαλοπούλες» που έκανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας απάντησε χαρακτηριστικά το εξής:

«Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα απέδειξε ότι παραμένει… Μητσοτάκης. Έχει την ευθύνη να προκαλέσει εκλογές όποτε επιθυμεί. Αν έχει το θάρρος και τολμά ας τις προκηρύξει. Στο χέρι του είναι».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα πρόωρων εκλογών ο κ. Τσίπρας απάντησε:

«Αν είναι τόσο ανεύθυνος ο πρωθυπουργός -με δεδομένα τα στοιχεία της πανδημίας-, ας κάνει εκλογές. Συνενοχή και συμμετοχή σε αυτή την ευθύνη από εμάς δεν θα την έχει… Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε έτοιμοι”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “από εκεί και πέρα  εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης από την στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ ήταν να ζητά κάθε μέρα εκλογές, όταν η χώρα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και δεν έκλειναν οι αξιολογήσεις. Εμείς δεν θα το κάνουμε. Δεν είναι στην κουλτούρα μου…”.

“Αλλά ο κ. Μητσοτάκης βλέπει μία ραγδαία φθορά και αυτό θέλει να προλάβει με τις πρόωρες εκλογές… Οι κουτσαβακισμοί και οι μαγκιές για γαλοπούλες δεν αναδεικνύουν πυγμή, αναδεικνύουν αδυναμία. Θα του συνιστούσα να είναι πιο φειδωλός σε ψευδοκουτσαβακισμούς. Όταν μάλιστα προεκλογικά αρνήθηκε μία προσωπική αντιπαράθεση για να ακούσει ο κόσμος και να κρίνει. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα είμαι εδώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ