Οικονόμου: Αυτό είναι το νέο μήνυμα της κυβέρνησης προς την Τουρκία

Για το εάν θα υπάρξει κάποια συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  και εάν πρώτος θα θέσει κάποιες κυρώσεις- κάποια όρια προς την Τουρκία, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

” Ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια για τα ζητήματα αυτά. Εμείς πάντοτε έχουμε τη διάθεση να συνομιλούμε με τους γείτονες μας. Πρέπει βεβαίως να τηρούνται και να απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Προϋπόθεση δεν είναι να συμπεριφέρεται η Ελλάδα όπως επιθυμεί ο κ. Ερντογάν”, απάντησε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι “Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας πάντοτε θα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα και πάντοτε θα αναδεικνύει παραβατικές  συμπεριφορές της Τουρκίας , είτε αυτές έχουν διάρκεια όπως συμβαίνει με την παράνομη κατοχή στη Κύπρο, είτε αφορούν την προκλητικότητα που ζήσαμε το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο, είτε αφορούν ευρύτερες αναθεωρητικές διαθέσεις σαν και αυτές που έχει καταδικάσει η Σύσσωμη Διεθνής  Κοινότητα με αφορμή της επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν ο πρωθυπουργός  θα θέσει το ζήτημα των κυρώσεων. ” Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα και τις προκλήσεις.  Πάντοτε και στους συμμάχους μας και στους εταίρους μας αναδεικνύομε τα ζητήματα της προκλητικότητας της τουρκικής πλευράς και είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη βάση του Διεθνούς  Δικαίου, αλλά και να υπερασπιστούμε τη διεθνή νομιμότητα. Αυτή είναι παραδοσιακά η στάση μας. Είναι γνωστή στους εταίρους μας και η χώρα με ψυχραιμία και με αποφασιστικότητα θα πορεύεται σε αυτόν τον δρόμο συνεχώς”, απάντησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ