Οι συναντήσεις του Τσαυτάρη στις Βρυξέλλες

Οι συναντήσεις του Τσαυτάρη στις Βρυξέλλες

 

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του ως Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας – Αλιείας, από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν η παρουσίαση και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στον τομέα της γεωργίας, της αλιείας και της ασφάλειας τροφίμων.

O Υπουργός συναντήθηκε με τους Προέδρους των Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Paolo De Castro, Αλιείας κ. Gabriel Mato Adrover και Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Matthias Groove. Συναντήθηκε, επίσης, με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και εκπροσώπους ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης.

Ο κ. Τσαυτάρης είχε συνάντηση και με το Γενικό Διευθυντή της Γραμματείας του Συμβουλίου, αρμόδιου για θέματα γεωργίας και αλιείας, κ. Angel Boixareu, με τον οποίο συζήτησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα απασχολήσουν το πρώτο, επί Ελληνικής Προεδρίας, Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2014.

Επίσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωσε για τις παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Ελλάδα και αφορούν στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας, στη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 Ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, στην οποία θα παραστούν ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Dacian Cioloş , η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κα Μαρία Δαμανάκη και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Paolo De Castro, καθώς επίσης για την ανάδειξη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών, της Ευρωπαϊκής Αγροτικής Ποικιλομορφίας ως ισχυρό σημείο της Ε.Ε. που πρέπει να εκμεταλλευτεί έναντι των ανταγωνιστών της. Ο Υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στη διοργάνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τον FAO και την Προεδρία, Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα τη «Διαχείριση της Παγκόσμιας Αλιευτικής Ικανότητας» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη συνδιοργάνωση με το Κοινό Κέντρο Ερευνών εκδήλωσης για τη συμβολή της επιστήμης στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, βιωσιμότητας και ποιότητας των γεωργικών προϊόντων, στην Αθήνα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ