Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Νίκο Χατζηνικολάου

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε συνδυασμό με το «όχι» των πολιτών σε δημοψήφισμα ή πρόωρες εκλογές δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega και είναι η πρώτη που βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό»... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε συνδυασμό με το «όχι» των πολιτών σε δημοψήφισμα ή πρόωρες εκλογές δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Mega και είναι η πρώτη που βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Χατζηνικολάου «στον ενικό».

Στη μέτρηση της GPO, το 61,9% των ερωτηθέντων δεν θέλει να τεθεί προς δημοψήφισμα μια ενδεχόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές την ώρα που το 72,2% δεν βλέπει ως λύση τις εκλογές σε περίπτωση κατά την οποία η διαπραγμάτευση δεν καταλήξει σε συμφωνία

Οι πολίτες φαίνεται να ζητούν την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές σε ποσοστό 78,1% με το 58,3% των ερωτηθέντων να συμφωνεί με τη στρατηγική του πρωθυπουργού στη διαπραγμάτευση.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το δημοσκοπικό του προβάδισμα καθώς προηγείται με 14,5 μονάδες της Νέας Δημοκρατίας (36,5% έναντι 22%).

Το 49,4% των ερωτηθέντων θεωρεί υπαρκτό τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη ενώ το 75,6% επιθυμεί πάση θυσία την παραμονή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα.

Στο 14,8% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη δημοσκόπηση της Marc

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 14,8 μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει και η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Το 65,1% των ερωτηθέντων απάντησε πως επιθυμεί τον συμβιβασμό ενώ οι πολίτες επιλέγουν για νόμισμα το ευρώ σε ποσοστό 65,4%.

Στην έρευνα της Marc, οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές σε ποσοστό 50,5% ενώ το 46,4% των ερωτηθέντων προτείνει το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας σε περίπτωση που προκύψει αδιέξοδο κατά τη διαπραγμάτευση.

 

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Οικονομικών: Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν

Νέα δημοσκόπηση – Δείτε ποια είναι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ