Οι πολιτικές αντιδράσεις μετά την απόφαση στη δίκη για τις υποκλοπές

δικαστές δικαστήριο

Πολιτικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας στη δίκη για τις υποκλοπές.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 4 κατηγορούμενους για τις τηλεφωνικές υποκλοπές μέσω του κακόβουλου λογισμικού predator και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 126 ετών και 8 μηνών, με εκτιτέα τα 8 έτη, απορρίπτοντας τη χορήγηση οποιουδήποτε ελαφρυντικού. Τους χορήγησε ωστόσο ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Ανδρουλάκης: «Μεγάλη ήττα του παρακράτους» η δικαστική απόφαση για την υπόθεση του Predator

Δικαίωση στον αγώνα που «αταλάντευτα δίνω εδώ και τέσσερα χρόνια» και «μεγάλη ήττα του παρακράτους, που οργάνωσε το σύστημα Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός», χαρακτηρίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας στη δίκη για τις υποκλοπές. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρις ότου λογοδοτήσουν όλοι οι πρωταγωνιστές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης».

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 4 κατηγορούμενους για τις τηλεφωνικές υποκλοπές μέσω του κακόβουλου λογισμικού predator και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 126 ετών και 8 μηνών, με εκτιτέα τα 8 έτη, απορρίπτοντας τη χορήγηση οποιουδήποτε ελαφρυντικού. Τους χορήγησε ωστόσο ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει στη δήλωσή του τα εξής:

«Η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για την υπόθεση του Predator αποτελεί μια ακόμη δικαίωση στον αγώνα, που αταλάντευτα  δίνω εδώ και τέσσερα χρόνια. Μια απόφαση που έρχεται ως αποτέλεσμα της μηνυτήριας αναφοράς, που κατέθεσα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τον Ιούλιο του 2022.

Είναι μια μεγάλη ήττα του παρακράτους, που οργάνωσε το σύστημα Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκθέτει, όμως, και τους χειρισμούς της ηγεσίας της δικαιοσύνης που αρχειοθέτησε σοβαρές πτυχές της δυσώδους αυτής υπόθεσης, η οποία όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου αλλά διακυβεύτηκε και η ασφάλεια της χώρας όταν ανενδοίαστα τέθηκε υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων επιτρέποντας να κατέχουν αυτό το υλικό άγνωστοι τρίτοι.

Με τη σημερινή απόφαση, ο φάκελος διαβιβάζεται ξανά στην Εισαγγελία για έρευνα που θα αφορά μεταξύ άλλων αδικημάτων, και αυτό της κατασκοπείας.

Από αυτόν τον αγώνα επέλεξαν συνειδητά να λείπουν, τα δεκάδες θύματα των παράνομων παρακολουθήσεων –υπουργοί της κυβέρνησης, αξιωματούχοι- που αν και είχαν πολιτικό και θεσμικό καθήκον να είναι μηνυτές, μάρτυρες και διώκτες, προτίμησαν τη σιωπή και συνέργησαν στη συγκάλυψη.

Παρά τις κατά καιρούς «παραινέσεις» να υποστείλω τη σημαία αυτής της μάχης, γιατί «κούρασε» και «ποιον αφορά πια», ούτε στιγμή δεν σκέφτηκα να παρατήσω την επιβεβλημένη πολιτική και νομική διαδρομή.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρις ότου λογοδοτήσουν όλοι οι πρωταγωνιστές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.  Επόμενος σταθμός είναι το ΕΔΔΑ για τη συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας. Καλώ για μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό να δώσει εντολή στην ΕΥΠ, που είχε υπό την εποπτεία του, να εκτελέσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αρκετά εξέθεσε τη χώρα και τραυμάτισε τους θεσμούς, τη διάκριση των εξουσιών και το κράτος δικαίου με τις επιλογές του».

Φάμελλος: Υπήρξε ένα οργανωμένο σχέδιο υποκλοπών και παρακολουθήσεων με πρακτικές παρακράτους

«Η σημερινή καταδίκη των τεσσάρων ιδιωτών για το σκάνδαλο των υποκλοπών αποτελεί μια συγκλονιστική, αλλά και αποκαλυπτική είδηση» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Η καταδίκη τους δε, χωρίς ελαφρυντικά, με αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για αδικήματα που τελέστηκαν με συναυτουργία και κοινό δόλο, αλλά και η διαβίβαση του φακέλου για τη διερεύνηση των αδικημάτων της κατασκοπείας, αλλά και της ψευδορκίας στη στημένη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, επιβεβαιώνουν όσα κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη μέρα. Τα ερωτήματα πλέον που τίθενται είναι αμείλικτα. Έδρασαν μόνοι τους ή είχαν πλάτες από το καθεστώς Μητσοτάκη;» προσθέτει.

«Είναι σύμπτωση ότι παρακολουθούνταν οι ίδιοι αριθμοί τηλεφώνου από το Predator και από την ΕΥΠ, την οποία πήρε από την πρώτη μέρα στην επίβλεψη του ο κ. Μητσοτάκης; Όχι, δεν είναι σύμπτωση. Υπήρξε ένα οργανωμένο σχέδιο υποκλοπών και παρακολουθήσεων με πρακτικές παρακράτους. Ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη. Προσβάλλει τη Δημοκρατία. Γι’ αυτό και πρέπει να φύγουν το συντομότερο και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές» καταλήγει ο κ. Φάμελλος.

Βελόπουλος: Οι «καρχαρίες» των υποκλοπών βρίσκονται στο Μαξίμου

«Η δικαιοσύνη σήμερα μίλησε» τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και προσθέτει: «Ωστόσο 126 χρόνια ποινή και να κυκλοφορούν ελεύθεροι είναι αντιφατικό, όπως και το γεγονός ότι οι ποινές αφορούν τις «αθερίνες» των υποκλοπών και όχι τους «καρχαρίες», που ήταν στο Μαξίμου και συντόνιζαν τις υποκλοπές, όπως ο πρωθυπουργός και ο διευθυντής του, μαζί με τους υπόλοιπους στο Μέγαρο Μαξίμου».

Χαρίτσης: Νίκη της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της ανεξάρτητης ερευνητικής δημοσιογραφίας – Η συγκάλυψη του κ. Μητσοτάκη δεν θα περάσει

«Ένας πρωτοβάθμιος δικαστής και ένας εισαγγελέας τίμησαν το λειτούργημά τους και έκαναν το καθήκον τους. Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τις υποκλοπές και μάλιστα χωρίς ελαφρυντικά, με τις αυστηρότερες ποινές» αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.

«Είναι μια νίκη της δημοκρατίας, μια νίκη του κράτους δικαίου, μια νίκη της ανεξάρτητης ερευνητικής δημοσιογραφίας. Είναι όμως μόνο μια πρώτη νίκη, γιατί ακόμα δεν έχουμε μάθει ολόκληρη την αλήθεια. Η σημερινή δικαστική απόφαση αφήνει έκθετη την κυβέρνηση, έκθετη την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά αφήνει έκθετη και τη Βουλή των Ελλήνων, που από τις 25 Νοεμβρίου έχει αφήσει αναπάντητο το διάβημά μου για τη στημένη κατάθεση μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές» υπογραμμίζει ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Τώρα δεν είναι η ώρα της αδράνειας όμως. Και γι’ αυτό θα προχωρήσω άμεσα σε επικοινωνία και με τους πολιτικούς αρχηγούς της προοδευτικής και αριστερής αντιπολίτευσης, έτσι ώστε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Η συγκάλυψη του κυρίου Μητσοτάκη δεν θα περάσει» είπε στη συνέχεια.

Κωνσταντοπούλου: «Όλα έγιναν υπό την φτερούγα του κ. Μητσοτάκη»

«Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχους τέσσερις κατηγορουμένους οι οποίοι συνδέονται με την κυβέρνησή σας. Συνδέονται με την κυβέρνησή σας στελέχη των εταιρειών Intellexa και Krikel για την υπόθεση των υποκλοπών. Τους έκρινε ένοχους για τα πλημμελήματα. Γιατί οι ελεγχόμενοι από εσάς εισαγγελείς, η κυρία Αδειλίνη και ο κ. Ζήσης, φρόντισαν να μην έχει ακόμη ελεγχθεί κανείς για κακουργήματα. Θα γίνει και αυτό. Θα γίνει και αυτό και θα είναι μέρα μεσημέρι, εμείς θα είμαστε εδώ, εσείς δεν ξέρω αν θα είστε εδώ», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν έγινε γνωστή η δικαστική απόφαση.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέγνωσε απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου: «Άπαντες πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για τρία πλημμελήματα. Αθέμιτη επέμβαση σε σύστημα αξιολόγησης τετελεσμένη και κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή για πέντε παθόντες και σε απόπειρα για ογδόντα δύο παθόντες. Επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για πέντε παθόντες και σε απόπειρα για ογδόντα δύο παθόντες. Παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών».

«Όλα αυτά γίνανε υπό την φτερούγα του κ. Μητσοτάκη», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Το δικαστήριο παράλληλα αποφάσισε τη διαβίβαση των Πρακτικών στην Εισαγγελία για σειρά ζητημάτων, με τον Εισαγγελέα να αναφέρει ότι η έρευνα που διεξήχθη από τον κ. Ζήση και την κυρία Αδειλίνη, από τον Άρειο Πάγο, από τους διορισμένους τής κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν εντελώς ελλιπής για την αποκάλυψη της αλήθειας».

ΣΥΡΙΖΑ: Μόνοι τους τα έκαναν όλα αυτά ή κάποιος τους έβαλε και τους καθοδηγούσε;

«Η σημερινή δικαστική απόφαση για την καταδίκη των τεσσάρων επιχειρηματιών, Μπίτζιου, Λαβράνου, Ντίλιαν και Χάμου, και μάλιστα χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για την υπόθεση του Predator, είναι η αρχή για την αναγκαία, πλήρη διερεύνηση του δυσώδους σκανδάλου των υποκλοπών» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου και προσθέτει: «Γεννάται όμως αυτομάτως ένα ερώτημα… Μόνοι τους τα έκαναν όλα αυτά ή κάποιος τους έβαλε και τους καθοδηγούσε;».

Όπως υπογραμμίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, «τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο είναι συγκλονιστικά, ότι δηλαδή στην ανάλογη εξεταστική επιτροπή οι συμμετέχοντες είχαν ενημέρωση και καθοδήγηση και προστασία από την ΝΔ και τους βουλευτές της. Τώρα λοιπόν, που με τη βούλα της Δικαιοσύνης άρχισαν να αποδίδονται ποινικές ευθύνες γι’ αυτή την υπόθεση – πληγή στο σώμα της Δημοκρατίας,  η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να υπεκφεύγει και οφείλει να απαντήσει για τις σχέσεις στελεχών της και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη με τους καταδικασθέντες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις «για τις παρακολουθήσεις υπουργών, πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων, ακόμη και ανώτατων στρατιωτικών. Και όσοι δεν κινήθηκαν νομικά απέναντι σ’ αυτή την άθλια πρακτική οφείλουν απαντήσεις. Το έλλειμα αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας αυτών των προσώπων είναι κραυγαλέο. Οφείλει η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης απαντήσεις για το πασιφανές κοινό κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ-Predator. Υπενθυμίζουμε τη φράση κλειδί του εισαγγελέα της δίκης, πως η συσχέτιση των στόχων της ΕΥΠ με αυτούς του Predator, είναι “σύμπτωση που έχει σημασία”.

«Οφείλει απαντήσεις για την ενορχηστρωμένη από το Μαξίμου απόπειρα συγκάλυψης. Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορούν πλέον να κρύβονται», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

«Το σημαντικό είναι ότι η υπόθεση ανοίγει ξανά. Ξεκινά ξανά η διερεύνηση ποινικών ευθυνών και αναβάθμιση του κατηγορητηρίου. Μια πρώτη δικαίωση για όσους επέμειναν στη διερεύνηση και στη διαλεύκανση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Να μπει στο στόχαστρο ο «μεγάλος ένοχος»

«Η σημερινή απόφαση για την καταδίκη των τεσσάρων επιχειρηματιών σχετικά με τη δυσώδη υπόθεση του Predator επιβεβαιώνει την απαίτηση για την αποκάλυψη όλης της αλήθειας σε όλες τις υποθέσεις παρακολουθήσεων πολιτικών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων και άλλων» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την απόφαση του δικαστηρίου.

Όπως υπογραμμίζουν από τον Περισσό, «σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να μπει στο στόχαστρο είναι ο “μεγάλος ένοχος”, δηλαδή το αντιδραστικό κι επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο, που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που με τη “βούλα του κράτους δικαίου της ΕΕ” επιβάλλει το δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων” σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας, πλαίσιο που μόνο το ΚΚΕ σταθερά καταγγέλλει και καταψηφίζει».

Τσίπρας: Οι πραγματικοί υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν στην λαό και στην δικαιοσύνη

Τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού στρέφει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την δικαστική απόφαση για την υπόθεση των υποκλοπών.

«26 χρόνια και 8 μήνες για καθέναν από τους τέσσερις κατηγορούμενους της δίκης των υποκλοπών. Δύο τη γλίτωσαν, γιατί απουσίαζαν από το κατηγορητήριο. Ο ηθικός και ο εκτελεστικός αυτουργός. Αυτός που σκέφτηκε και αυτός που οργάνωσε τον βιασμό του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Ο ένας λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης και ο άλλος Γρηγόρης Δημητριάδης» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός και προσθέτει: «Μετά τη σημερινή εξέλιξη όμως, δύσκολα θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν και οι πραγματικοί υπαίτιοι. Και στο λαό και στη δικαιοσύνη».

 

Βενιζέλος: Οι υποθέσεις που αφορούν ανοικτές πληγές στο κράτος δικαίου δεν κλείνουν επειδή το θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση

«Οι υποθέσεις που αφορούν ανοικτές πληγές στο σώμα του κράτους δικαίου, όπως οι υποκλοπές, δεν κλείνουν επειδή το θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία. Το δε ακροατήριο του ποινικού δικαστηρίου μπορεί να αναπτύξει δυναμική που υπερυψώνει το Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε επίπεδο υποδείγματος για τα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης. Όχι μόνο μέσω της απόφασης του Δικαστηρίου αλλά και των ενσωματωμένων στην απόφαση πρακτικών της δίκης που αποτελούν την καταγραφή ενός θεσμικού εγκλήματος που διαπράχθηκε από συμπράττουσες εκδοχές παρακράτους. Ελπίζω η νέα ιδέα για την αναθεώρηση του Συντάγματος να μην είναι η κατάργηση των εγγυήσεων του άρθρου 19 για το απόρρητο των επικοινωνιών. Άλλωστε ευτυχώς δικαστές δεν υπάρχουν μόνο στην Αθήνα αλλά και στο Στρασβούργο» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μάντζος: «Μια ιστορική δικαστική απόφαση, νίκη για τη Δημοκρατία»

Στην σημερινή δικαστική απόφαση αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μάντζος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «ιστορική ημέρα για την Ελληνική Δημοκρατία».

«Ένας δικαστής και ένας εισαγγελέας, ένα Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Αθήνα, έσωσε την τιμή της Πολιτείας απέναντι στη δυσώδη, σκοτεινή υπόθεση υποκλοπών» σημείωσε» είπε ο κ. Μάντζος και υπογράμμισε ότι «αυτή είναι μια δικαίωση όχι μόνο του Νίκου Ανδρουλάκη, που μόνος ξεκίνησε τον δρόμο της δικαιοσύνης με τη μηνυτήρια αναφορά του Ιουλίου 2022. Δεν είναι δικαίωση του ΠΑΣΟΚ μόνο και προσωπικά του Πρόεδρού του. Δεν είναι δικαίωση μόνο των δημοσιογράφων που με το ερευνητικό τους έργο ανέδειξαν πτυχές της υπόθεσης. Ούτε μόνο της ΑΔΑΕ και του επικεφαλής της, του κ. Χ. Ράμμου. Αλλά είναι δικαίωση της δημοκρατίας. Των Ελλήνων πολιτών. Όσων δεν λύγισαν. Όσων έδωσαν και δώσαμε τον αγώνα. Απέναντι σε όσους μας έλεγαν να υποστείλουμε τη σημαία. Με μόνο δρόμο το δίκαιο, τους θεσμούς».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μια βαριά ήττα του παρακράτους που οργάνωσε τις υποκλοπές μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου».

«Χθες ρώτησα τον κ. Φλωρίδη: Πώς αισθάνεται, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, που η Κυβέρνηση στην οποία μετέχει, -η Κυβέρνηση της χώρας μας-, δεν εφαρμόζει απόφαση Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου; Απάντηση δεν πήρα. Σήμερα μετά από αυτήν την απόφαση, η ερώτηση αυτή απευθύνεται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ, που μετά την εκλογή του το 2019, έσπευσε -με μια από τις πρώτες πράξεις του- να πάρει την ΕΥΠ στην αυλή του: πότε θα εκτελέσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας; Πότε θα σταματήσει επιτέλους η Κυβέρνηση ΝΔ να πλήττει τόσο βάναυσα το κράτος δικαίου; Να προσβάλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας; Τελικά αυτό είναι το διακύβευμα: η υπεράσπιση της δημοκρατίας. Των θεμελιωδών ελευθεριών αλλά και της δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους», συμπλήρωσε ο κ. Μάντζος.

Κασσελάκης: Ληξιαρχική πράξη θανάτου ενός συστήματος που σαπίζει

«Η σημερινή καταδίκη των 126 ετών δεν είναι απλώς μια δικαστική ετυμηγορία· είναι η ληξιαρχική πράξη θανάτου ενός συστήματος που σαπίζει» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο».

Σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, «ενώ άλλοι αναζητούν προσωπικές δικαιώσεις ή επιστρέφουν σε παλιές συγκρούσεις, εμείς κοιτάμε την ουσία: το Predator δεν ήταν ένα μεμονωμένο λάθος, αλλά το δομικό εργαλείο ενός παρακράτους που δρούσε υπό την ομπρέλα του Μαξίμου, παραβιάζοντας βάναυσα τις επικοινωνίες πολιτών και της στρατιωτικής ηγεσίας.

«Για τους “Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο”, το Κράτος Δικαίου αποτελεί την αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή μας. Δεν αρκούμαστε στην καταδίκη των ιδιωτών· απαιτούμε Καθαρές Λύσεις για την Ελλάδα. Ασυλία τέλος για όλους και η ηγεσία της Δικαιοσύνης πρέπει να πάψει να είναι δέσμια της εκάστοτε κυβέρνησης.
Απέναντι στην πολιτική της συσκότισης, προτάσσουμε τη θεσμική σοβαρότητα και τη λογοδοσία που έχει ανάγκη η κοινωνία. Το σκοτάδι ηττήθηκε στις δικαστικές αίθουσες. Το επόμενο κεφάλαιο για τη χώρα απαιτεί οξυγόνο δημοκρατίας, αληθινή αξιοπρέπεια και ισχυρούς θεσμούς που εγγυώνται την ασφάλεια και τα δικαιώματα κάθε πολίτη χωρίς εξαιρέσεις», καταλήγει ο Στέφανος Κασσελάκης.