Οι Κούρδοι ανατίναξαν το… γόητρο του Ερντογάν – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η επίθεση με ρουκέτα κατά θωρακισμένου οχήματος της στρατιωτικής δύναμης που διεξάγει την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» το Σάββατο, από Κούρδους αντάρτες στην Συρία, εκτός από δύο νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, έπληξε το γόητρο του Ερντογάν.

Τα πολυδιαφημιζόμενα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού κι επιχειρήσεων, Kirpi που κατασκευάζει η εγχώρια βιομηχανία BMC, γι’ ακόμη μία φορά ήταν εύκολη λεία απέναντι στα εχθρικά πυρά.

Η πλαϊνή πόρτα του τεθωρακισμένου οχήματος άνοιξε σαν μανιτάρι από την έκρηξη, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των επιβαινόντων.

Πρόκειται για το όχημα που διαφημίζει η τουρκική βιομηχανία ως την καλύτερη εναλλακτική απέναντι στα αμερικανικά JLTV της Oshkosh. Μάλιστα έχει κλείσει και συμβόλαια εξαγωγής με χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Μόνο που όπως έχουμε ξαναγράψει στο enikos.gr, τα οχήματα περισσότερο… βιτρίνα πωλούν παρά ασφάλεια για τα πληρώματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 30 BMC Kirpi είχε στείλει ο Ερντογάν ως βοήθεια στον Φαζιέζ Αλ Σάραζ στο πλαίσιο στρατιωτικής βοήθειας. Από αυτά τα 7 καταστράφηκαν ολοσχερώς σε μάχες και 8 έχουν πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ, του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (ΕΛΣ). Πρόκειται για οχήματα που αναπτύχθηκαν με χρήματα που έδωσε η ΕΕ στην Τουρκία ως βοήθεια για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

Αυτή τη φορά αποδείχθηκαν εύκολος στόχος και στην Συρία, από αντάρτες Κούρδους, οι οποίοι συνεχίζουν να προβάλουν σθεναρή αντίσταση στις επιχειρήσεις που διεξάγει ο τουρκικός στρατός.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.