“Οι κουκουλοφόροι δημιούργησαν τη Χρυσή Αυγή”

“Η Ελλάδα έχει επείγουσα ανάγκη από κυβερνητική σταθερότητα και είναι απαραίτητη μία κυβέρνηση φιλοευρωπαικών δυνάμεων τύπου Μόντι ή Παπαδήμου με τη συμμετοχή πολιτικών και τεχνοκρατών”, είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.Χαρακτήρισε μάλιστα “γελοίο” το δίλημμα που θέτει ο Αλέξης Τσίπρας: “ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνιο”.”Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα μείνουμε ή όχι στην Ευρώπη” τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι στις 18 Ιουνίου πρέπει η χώρα να έχει κυβέρνηση.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τη ΝΔ -εφόσον είναι πρώτο κόμμα- δεν είναι απαραίτητο να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος και αναφέρθηκε στην περίπτωση της δικής του νίκης το 1989, όταν είχε επιμείνει να είναι πρωθυπουργός.

 Eρωτηθείς ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει “πολύ λίγη σχέση” με τον Ανδρέα Παπανδρέου. “Εκείνος το 1981 ήταν ήδη φτασμένος οικονομολόγος στην Αμερική, είχε ρόλο στα πολιτικά πράγματα. Άλλο 17% και να παθαίνες παραλήρημα μεγαλείου και άλλο 48% και να σαρώνεις όλη την Ελλάδα”, απάντησε, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση. Η λύση είναι μία, ανέφερε: να πάρει την πρωτιά η ΝΔ, ώστε η χώρα να έχει φιλο-ευρωπαϊκό προορισμό μαζί με κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ ή το κόμμα του κ. Κουβέλη. Eίναι η μόνη που μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, είπε, ενώ, το ΠΑΣΟΚ θα έχει ρόλο μπαλαντέρ.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και την απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να συνεργαστεί με τη ΝΔ. “Και με ρώτησε και το θεωρώ σωστό”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι δεν θα υπήρχε χωρίς τους κουκουλοφόρους: “Οι κουκουλοφόροι που κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ συμπαθούν δημιούργησαν τη Χρυσή Αυγή”, τόνισε.  Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΙ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ