Οι ηχηρές διαφοροποιήσεις κορυφαίων υπουργών

Οι ηχηρές διαφοροποιήσεις κορυφαίων υπουργών 

Το Μέγαρο Μαξίμου εκπέμπει το μήνυμα ότι θα ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα νομοσχέδια και θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα με την τρόικα, όμως οι υπουργοί της κυβέρνησης, εκφράζουν τις διαφοροποιήσεις τους σε σχέση με όσα έκαναν οι προκάτοχοί τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97,8, πέντε υπουργοί διαφοροποιούνται προκαλώντας μεγάλη ανησυχία, τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αρνείται όλες τις πολιτικές (για τη διαθεσιμότητα, το άνοιγμα των σχολείων, τις αργίες κ.α.) και μάλιστα χθες ανέφερε ότι εφόσον καταψήφισε τον προϋπολογισμό, δεν μπορεί να τον εφαρμόσει.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ τόνισε ότι είναι δικαιολογημένο το κλίμα ανησυχίας που υπάρχει στους διοικητικούς υπαλλήλους.

Επίσης, και ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης σημειώνει ότι πρέπει να συζητηθούν εκ νέου τα κριτήρια αξιολόγησης στο ΕΣΥ και να συζητηθεί το ποσοστό του κέρδους των φαρμακοποιών, καθώς, όπως λέει, είναι ήδη αρκετά μειωμένο σε σχέση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της περαιτέρω μείωσης του ποσοστού των κερδών των φαρμακοποιών συμπεριλαμβάνεται στα 12 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας με εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπογράμμισε ότι η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων θα περιοριστεί σε τρεις περιοχές, κυρίως σε νησιά και σε τουριστικές περιοχές αλλά όχι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , Πάρις Κουκουλόπουλος, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα πώλησης του 30% της ΔΕΗ, θέμα που είναι προαπαιτούμενο για τη δόση. Επίσης, αναφορικά με την ΕΥΑΘ, επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να μη λάβουμε υπόψη μας το δημοψήφισμα που έγινε στη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με την Κάτια Μακρή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον  Δημήτρη Κρεμαστινό, κάλεσαν τον Ανδρέα Λοβέρδο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, προκειμένου να εξηγήσει τι θέλει να αλλάξει στο υπουργείο Παιδείας και ποιο είναι το σχέδιό του.

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

Exit mobile version