Οι Ισραηλινοί εν δράσει με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα στις φωτιές – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των μεγάλων πυρκαγιών σε Αττική, Πελοπόννησο και Εύβοια, το Ισραήλ έσπευσε να στείλει ενισχύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Ομάδα 16 πυροσβεστών έφθασε στην Αθήνα και αμέσως έπιασε δουλειά στο μέτωπο της Πάρνηθας, όπου τραυματίστηκε μάλιστα ο ένας από αυτούς και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας στο 251 ΓΝΑ.

Ταυτόχρονα, την Τρίτη, 10 Αυγούστου, έφτασαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air Traktor, τα οποία επιχείρησαν στις πυρκαγιές της Εύβοιας και της Ηλείας.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ διαθέτει συνολικά 8 αεροσκάφη του τύπου ως πυροσβεστική δύναμη για την καταπολέμηση των πυρκαγιών και το γεγονός ότι βρίσκονται στην Ελλάδα τα 2 από αυτά, δηλαδή το 25% των αεροσκαφών, δείχνει τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η αμυντική διπλωματία, για την οποία έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στο enikos.gr, αποδίδει πραγματικά καρπούς και αποτυπώνει τον βαθμό εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ