Οι επαφές του Βενιζέλου στη Βαρσοβία

Οι επαφές του Βενιζέλου στη Βαρσοβία

Σειρά πολιτικών και διπλωματικών επαφών στη Βαρσοβία είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συμμετέχει στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η επέτειο της Ημέρας της Ελευθερίας της Πολωνίας, με την οποία τιμάται το Κίνημα της Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να έχει σύντομες συνομιλίες με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι. Είχε, επίσης, την ευκαιρία να συγχαρεί το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, εκ μέρους της Ελλάδας και της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είχε, επίσης, επαφές με τον επικεφαλής της Γραμματείας του Κράτους της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίνι, με τους προέδρους της Αλβανίας, Μπ.Νισανί και της Αυστρίας, Χ.Φίσερ, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αριντς, της πορτογαλικής κυβέρνησης, Πάουλο Πόρτας, το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θ. Γιάγκλαντ και μεγάλο αριθμό υπουργών Εξωτερικών.

Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν, κατά τη διάρκεια των επαφών, ήταν η επιλογή προσώπων για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Συρία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης:

Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ