Οι διευκρινίσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση “Εμείς λέγαμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, όχι κανένα κατάστημα ή οικόπεδο” – ΒΙΝΤΕΟ

Σε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο για τους πλειστηριασμούς προχώρησε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπαρτινός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAX FM υποστήριξε ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγαμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, όχι κανένα κατάστημα ή οικόπεδο». Έτσι μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Σπαρτινός υποστήριξε ότι «το λέγαμε αυτό και αναφερόμασταν στην πρώτη κατοικία».

Τόνισε δε ότι και ο ίδιος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, προεκλογικά, τονίζοντας ότι όταν έλεγαν «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», αναφέρονταν στους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να πληρώσουν για τα σπίτια τους.

Κληθείς να απαντήσει αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, αν δηλαδή προστατεύεται η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, είπε πως «προστατεύεται η Α’ κατοικία, με την επέκταση του νόμου Κατσέλη, που ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση θα τον καταργούσε, στη συνέχεια ήρθε ο νόμος Σταθάκη που τον διεύρυνε».

Ο κ. Σπαρτινός αναφέρθηκε στη μεταμνημονιακή εποχή, λέγοντας ότι «βγαίνουμε από την επιτροπεία των μνημονίων» και σχολιάζοντας τη δήλωση Τσακαλώτου, εκτίμησε ότι ο Υπουργός Οικονομικών «μίλησε για μία παραλλαγή της γαλλικής πρότασης».

Επανερχόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών είπε ότι, πέρα από αυτά που λέγαμε προεκλογικά, έχουμε προχωρήσει στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

«Δεν έχουμε δει, ούτε πρόκειται να δούμε εικόνες Ισπανίας στην Ελλάδα», είπε τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ