Οι αποφάσεις της διακομματικής

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ. Θανάσης Ξηρός, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Δημήτρης Στεφάνου και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας.

Τα κόμματα που εκπροσωπήθηκαν στην συνάντηση ήταν: η Νέα Δημοκρατία, ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Κ.Κ.Ε., ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

 

Μετά από συζήτηση και γνώμη όλων των παρισταμένων κομμάτων αποφασίστηκε:

 

– Η κατανομή του χρόνου προβολής κατά την προεκλογική περίοδο των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, από τους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης καθώς και τους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής, να γίνει με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαϊου.

– Να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στον τρόπο εμφάνισης των υποψηφίων βουλευτών, καθώς δεν θα υπάρξει σταυροδοσία και να μεριμνήσουν τα κόμματα ώστε να τηρηθούν οι απαραίτητοι κανόνες δεοντολογίας, πάντα υπό την εποπτεία των Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

– Τα κόμματα αποδέχτηκαν σημαντική μείωση της προβλεπόμενης εκλογικής επιχορήγησης.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ