Οι Ανεξάρτητοι για τα φάρμακα

Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την έλλειψη φαρμάκων ενημερώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος και ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς.”Οφείλω να ομολογήσω ότι ο υπηρεσιακός υπουργός και συνάδελφος στην ιατρική κ. Κίττας, μάλλον έκανε καλύτερα τη δουλειά του από τους μη υπηρεσιακούς του παρελθόντος”, δήλωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος μετά τη συνάντηση, τονίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει ζήτημα για όλες αυτές τις εταιρείες, φαρμακευτικές, την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τις προμηθευτικές εταιρείες των νοσοκομείων για τα 6,5 εκατ. που τους χρωστούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.”Και για το οποίο μια υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να το λύσει. Άρα το θέμα είναι ανοιχτό, τα χρέη «τρέχουν», οι τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα και οι εταιρίες είναι έτοιμες να κλείσουν”, επισήμανε ο κ. Μαρκόπουλος. Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού επανέλαβε ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

λόγω μνημονίου:  “Άρα για εμάς, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ μια ακόμη πεποίθηση, έστω και μέσα από τη λύση του προβλήματος, ότι το μνημόνιο δεν βοηθά, χειροτερεύει την κατάσταση , διευρύνει τα αδιέξοδα και αυξάνει την απελπισία των πολιτών.Για αυτό στις εκλογές καταβαίνουμε με μεγαλύτερη πεποίθηση ότι η καταγγελία του μνημονίου είναι για εμάς πολιτική πρόταση ουσίας”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μελάς τόνισε ότι “επιβάλλεται να φροντίσουμε όσο το δυνατό περισσότερο την υγεία του λαού” σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διέρχεται η χώρα μας και που “ο ελληνικός λαός και κυρίως η μικρομεσαία τάξη, όχι πιέζεται, αλλά καταπιέζεται”. 

“Φυσικά, όλη αυτή η κατάσταση έχει επέλθει με την υλοποίηση των όρων του μνημονίου που εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε κάθετα αντίθετοι, διότι υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του ελληνικού λαού και υποβαθμίζει και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας”, πρόσθεσε ο κ. Μελάς.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ