Οι ΑΝ.ΕΛ. καταψηφίζουν την τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα καταψηφίσουν την τροπολογία που αφορά το Μέγαρο Μουσικής, γιατί δεν θέλουνε να δώσουνε κανένα συγχωροχάρτι σε κανέναν», δήλωσε ο εισηγητής τους, Δημήτρης Καμμένος, κατά τη συζήτηση της κύρωσης του νομοσχεδίου με την ΠΝΠ που ρυθμίζει κατεπείγοντα θέματα υπουργείων.

Αιτιολογώντας την αρνητική στάση του κόμματος του, υποστήριξε ότι οι ΑΝΕΛ δεν έχουν πειστεί για τους λόγους που πρέπει να τη στηρίξουν, ούτε έχει τεκμηριωθεί επαρκώς γιατί ο ελληνικός λαός θα πρέπει να φορτωθεί στη πλάτη του 326 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι ήδη το κράτος έχει πληρώσει από καταπτώσεις εγγυήσεων 59 εκατ. ευρώ και τώρα με τη νέα ρύθμιση καλείται ο ελληνικός να πληρώσει άλλα 326 εκατ. ευρώ, ενώ -όπως είπε- μέχρι σήμερα δεν έγινε κανένας διαχειριστικός έλεγχος

Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, υπεραμύνθηκε της τροπολογίας, τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να περάσει το Μέγαρο Μουσικής στη πλήρη ευθύνη του Δημοσίου, με μορφή ιδιωτικού δικαίου, και ταυτόχρονα να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλτάς χαρακτήρισε εκτός θέματος της αιτιάσεις περί πλήρους κρατικοποίησης του Μεγάρου.

Όπως διευκρίνισε, η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου θα συγκροτηθεί με 8 πρόσωπα του Δημοσίου και άλλα 3 άτομα που θα προτείνουν οι φίλοι του Μεγάρου Μουσικής, και προσέθεσε ότι στόχος του υπουργείου Πολιτισμού είναι να διευρυνθούν τόσο οι στόχοι του όσο και οι σημαντικές πολιτιστικές δραστηριότητες τού Μεγάρου.

 

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή κριτική του Κουμουτσάκου στην κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες – ΒΙΝΤΕΟ

Οι αντιδράσεις για τις τηλεοπτικές άδειες

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.