Ο χαιρετισμός του Προκόπη Παυλόπουλου στην Πνύκα – ΦΩΤΟ

Την έναρξη των εργασιών της 55ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κήρυξε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στον ιερό χώρο της Πνύκας.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογράμμισε την σημασία της Δημοκρατίας και της Ειρήνης στους σημερινούς δύσκολους καιρούς. Και όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και τον Πλανήτη στο σύνολό του, λόγω των διαβρωτικών επιπτώσεων του ιδιότυπου, οιονεί παγκόσμιου οικονομικού πολέμου, που εξελίσσεται με υποδόριες μεθόδους και πλήττει καιρίως τον κοινωνικό ιστό πολλών λαών.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρόκειται για έναν θεσμό με ιδιαίτερο ουσιαστικό νόημα και εξίσου ιδιαίτερο συμβολισμό, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η ετήσια Διεθνής Σύνοδος έχει ως στόχο, την προαγωγή και διάσωση των θεμελιωδών αρχών του Ολυμπιακού Κινήματος, όπως αυτές προκύπτουν από την διαχρονική λάμψη του Ολυμπιακού Πνεύματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ.Παυλόπουλος στις αρχές της ευγενούς άμμιλας στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι, οι οποίες, όπως τόνισε, λειτουργούν ως βασικές συνιστώσες της Δημοκρατίας και της Ειρήνης.

Στη συνέχεια, σημείωσε, ότι η επιλογή της Πνύκας για την σημερινή εναρκτήρια τελετή είναι όχι απλώς ενδεδειγμένη αλλά, κυριολεκτικώς, επιβεβλημένη, καθώς όπως εξήγησε «στον χώρο αυτόν, ουσιαστικά μετά τον 6ο αιώνα π.Χ., η Αθηναίων Πολιτεία εφάρμοσε κορυφαίους θεσμούς της άμεσης δημοκρατίας μέσα από τις μεθόδους της ισονομίας και της ισηγορίας, προκαλώντας την έκρηξη του Πνεύματος για την δημιουργία του Πολιτισμού και των Επιστημών ως τις μέρες μας».

Απευθυνόμενος στους 160 νέους και νέες από 86 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, που μετέχουν στην 55η Διεθνή Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, τους παρότρυνε να ζήσουν στη χώρα μας, την Ελλάδα, αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία μύησης σε αρχές και αξίες που παραμένουν κλασικές και αναλλοίωτες, και να τις μεταφέρουν στις Πατρίδες τους, σαν άλλοι λαμπαδηδρόμοι του ανέσπερου Ολυμπιακού Φωτός. 

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Παυλόπουλος: Το Σύνταγμα υπερέχει όλων των κανόνων δικαίου

Επίτιμος δημότης Κυθήρων ανακηρύχθηκε ο Παυλόπουλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ