Ο Βρούτσης στον Realfm 97,8: Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για τον Οκτώβριο θα είναι εφιαλτικά

Στα ποσοστά της ανεργίας και την αδήλωτη εργασία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Όσο αφορά το κυνήγι της αδήλωτης εργασίας και την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, η κυβέρνηση έχει κάνει μία τρύπα στο νερό… Το πρόβλημα δεν είναι στους ελέγχους είναι λάθος εάν εστιάζουμε με ένα συγκεκριμένο αριθμό προσωπικού το μέγεθος των αριθμών όσον αφορά στους ελέγχους, είναι οι πολιτικές και οι μεταρρυθμίσεις που κάνεις για να μειώσεις την παραβατικότητα… Με βάση τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ και της ΕΛΣΤΑΤ, υπάρχει αποκλιμάκωση της ανεργίας αλλά γίνεται με λάθος τρόπο. Γίνεται με μερική απασχόληση. Με λύπη μου τα στοιχεία της Εργάνη δείχνουν ότι η σχέση αναλογίας της μερικής με πλήρη απασχόληση στις νέες προσλήψεις είναι 60 – 40 και εδώ αποτυπώνεται και αυτό που λέμε η γενιά των 360 ευρώ, που έχει διαμορφωθεί πλέον και αποτελεί κανόνα στην αγορά εργασίας. Με λύπη μου, και εύχομαι να διαψευστώ, τα μηνύματα που παίρνω για τον Οκτώβριο που έκλεισε, και η ΕΡΓΑΝΗ δεν έχει εκδοθεί ακόμα, θα είναι τραγικά. Τα μηνύματα για την ΕΡΓΑΝΗ του Οκτωβρίου θα είναι τραγικά έως εφιαλτικά, όσο αφορά στις απολύσεις και τη μερική απασχόληση” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης.

Υπέρ της οριζόντιας μείωσης τους ΕΝΦΙΑ τάχθηκε ο τομεάρχης Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Εάν στην οικονομία ένας φόρος έχει τη μεγαλύτερη πολλαπλασιαστική επίδραση θετικά ή αρνητικά, είναι ο ΕΝΦΙΑ. Γιατί επηρεάζει μία σειρά από οικονομικές δραστηριότητες οι οποίες έχουν μεγάλη επίπτωση στο σύνολο της οικονομίας. Αυτό το στοιχείο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από την κυβέρνηση και για εμάς, το έχουμε πει, πρέπει να γίνει μία παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ, μία μείωση… Θα είναι οριζόντια η έκπτωση, οριζόντια σε όλους”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ