Ο Βενιζέλος στους Πανεπιστημιακούς

Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τις ομοσπονδίες των Πανεπιστημιακών Δασκάλων και Ερευνητών: “Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ σήμερα με τις Ομοσπονδίες των πανεπιστημιακών δασκάλων και ερευνητών, των διδασκόντων στα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και με τον Σύλλογο των Ερευνητικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Πρόκειται για τις τρεις Ομοσπονδίες που εκπροσωπούν τον ενιαίο χώρο της ακαδημαϊκής διδασκαλίας και έρευνας. Και χάρηκα γιατί είχα την ευκαιρία, μέσα σε ένα συναδελφικό για εμένα κλίμα, να συζητήσω, όχι μόνο για την κατάσταση, τα προβλήματα και το μέλλον της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας και της ερευνητικής κοινότητας, αλλά και για το μείζον θέμα που απασχολεί τη χώρα. Που είναι το εθνικό αδιέξοδο και η ανάγκη για μία εθνική στρατηγική, που θα συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας. Όχι μόνο τις δυνάμεις του πολιτικού συστήματος, αλλά και τους διανοούμενους, τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, τον καθένα και την καθεμιά που μπορεί και οφείλει να συμβάλει στο να διαμορφωθεί ένα Κίνημα εθνικής συνευθύνης. Για να ξεπεράσουμε την κρίση, για να μπορέσουμε να δούμε ξανά τη χώρα μας αυτοδύναμη, αξιοπρεπή και υπερήφανη.

Εγκαινιάσαμε έναν διάλογο για τα θέματα των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ερευνητικών Κέντρων, ένα διάλογο ουσίας που θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Χαίρομαι γιατί υπάρχουν πολλές συγκεκριμένες και δημιουργικές προτάσεις και μια ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ θα ασχοληθεί ειδικά με το θέμα αυτό, που συνδέεται όχι μόνο το χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και με το εθνικό παραγωγικό μοντέλο.”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ