Ο Βενιζέλος για την ένταξη της Κροατίας

Ο Βενιζέλος για την ένταξη της Κροατίας 

 

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς υποδεχόμαστε την Κροατία ως το 28ο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος «η Πολιτική Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και στην περίοδο οικονομικής ύφεσης που διανύουμε, συνεχίζει να παράγει αποτελέσματα και να συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ευρώπη και, ειδικότερα, στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων. Περιοχή άμεσης γειτνίασης, με την οποία μας συνδέουν στενοί πολιτικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών και του κράτους δικαίου, η τήρηση, στην πράξη, σχέσεων καλής γειτονίας και η διευκόλυνση της οικονομικής συνεργασίας αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της διευρυνσιακής διαδικασίας με προφανή σημασία για την Ελλάδα».

Καταλήγοντας ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι με την ένταξη της Κροατίας, η Ε.Ε. επιβεβαιώνει ότι παραμένει πιστή στις υποσχέσεις της, όταν οι υποψήφιες χώρες εκπληρώνουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις και τα προαπαιτούμενα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ