Ο Βενιζέλος δεν θα παραστεί στην παρέλαση

Ο Βενιζέλος δεν θα παραστεί στην παρέλαση

 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν θα παραστεί, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, στην αυριανή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αποδοκιμάζοντας με πολύ έντονο τρόπο τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος, παρά την υπόδειξη του κυβερνητικού εκπροσώπου, που χαρακτήρισε «γκάφα» τις δηλώσεις του, δεν προέβη σε διορθωτική δήλωση, που να ικανοποιεί το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τζιτζικώστας δεν ικανοποίησε ούτε το αίτημα να μην παραστεί στην αυριανή παρέλαση, όπως ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του συγκυβερνώντος κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καθώς η παρουσία του θα «είναι προσβολή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει στην παρέλαση το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Αντώνης Σαουλίδης, αλλά και αυτός θα αποχωρήσει, σε περίπτωση που προσέλθει, για να παραστεί εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Το κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τον κ. Τζιτζικώστα, έδωσε και ο Γραμματέας Επικοινωνία του Κινήματος, Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος σε ραδιοφωνική του δήλωση ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Έχει τινάξει την παρέλαση στον αέρα. Έχει καταφέρει με τη στάση του να έχει απομονωθεί πλήρως και όλοι να τον καταδικάζουν και να του ασκούν έντονη κριτική».

Ζήτησε, επίσης: “Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση πρέπει να πάρουν πολύ καθαρή θέση πάνω σε αυτό το θέμα και να το στιγματίσουν και να το καταδικάσουν πλήρως και να απομονώσουν αυτόν τον άνθρωπο».

Εξάλλου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ επικρίνει τις άλλες πολιτικές παρατάξεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στις οποίες καταλογίζει «άκρα του τάφου σιωπή». Και προσθέτει: «Τα ζητήματα αυτά δεν προσφέρονται για δημόσιες σχέσεις και επικοινωνιακές λογικές. Οφείλουν όλοι να πάρουν θέση. Παρατάξεις και περιφερειακοί σύμβουλοι. Το ΠΑΣΟΚ έγκαιρα πήρε θέση. Ο περιφερειάρχης δεν τίμησε τον θεσμικό του ρόλο. Έπρεπε ήδη να έχει δώσει την παραίτησή του και οφείλει να μην παραστεί στην παρέλαση δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έδειξε με την χθεσινή του δήλωση το δρόμο, όπως δεν έχουν θέση και οι χρυσαυγίτες. Επιβάλλεται τώρα να πάρουν όλοι θέση και να μη κρύβονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ