Ο Βαυαρός ρίχνει τους τόνους…

Ο Βαυαρός ρίχνει τους τόνους…

 

Με όλες τις τιμές που προβλέπονται στο πρωτόκολλο, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Kόμματος Χορστ Ζεχόφερ, θα υποδεχθεί την Κυριακή τον Αντώνη Σαμαρά, όπως ανέφερε εκπρόσωπός του. Το δείπνο εργασίας θα δοθεί στο Prinz -Carl – Palais στην άκρη του «Αγγλικού Κήπου», ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα της πρώιμης κλασσικής περιόδου και σε αυτό θα παρακαθίσουν συνολικά 10 προσκεκλημένοι.

Ήδη από την ανακοίνωση διαφαίνεται ότι η Βαυαρός πρωθυπουργός επιθυμεί να κατεβάσει τους υψηλούς και εν πολλοίς άκομψους τόνους που υιοθέτησε τελευταία ο ίδιος και στελέχη του κόμματός του, υποστηρίζοντας την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Πρόκειται για μια ανάσα χρόνου μέχρι τις επόμενες επιθέσεις ή η επίσκεψη θα δρομολογήσει και ουσιαστική αλλαγή στάσης του βαυαρικού συντηρητικού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών έναντι της Ελλάδας;

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά που δημοσιεύτηκε, χθες, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, στην εφημερίδα Bild φαίνεται ότι συμβάλλει στο να «σπάσει ο πάγος». Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα δεν χρειάζεται νέο κούρεμα καθώς το χρέος της είναι πλέον βιώσιμο. Επίσης τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων, είπε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή και ότι στο τέλος κανείς δεν θα θέτει σε αμφισβήτηση την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ή θα ζητά νέο κούρεμα.

Οι δηλώσεις Σαμαρά είναι εύηχες στα αυτιά του Βαυαρού πρωθυπουργού και στελεχών του κόμματός του, που από τότε που έχει αρχίσει η κρίση έχουν επιδοθεί σε ένα «κρεσέντο» δηλώσεων που ξεπερνούσαν πολλές φορές τα όρια της ευπρεπούς, ουσιαστικής και με επιχειρήματα πολιτικής αντιπαράθεσης. Χαρακτηριστική επ’ αυτού ήταν η δήλωση του Χριστιανοκοινωνιστή υπουργού Οικονομικών Μάρκους Ζέντερ, που υποστήριξε ότι η «Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ώστε να αποδείξει η ευρωζώνη ότι μπορεί να τρίξει τα δόντια της».

 

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ