Ο Τσίπρας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Να μην χάσουμε την ευκαιρία

«Παίρνουμε μία πρωτοβουλία που δεν θέλουμε να είναι κυβερνητική πρωτοβουλία, εξ ου κι εσείς είστε εδώ, εκπροσωπείτε, όχι μόνο διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους ή ακαδημαϊκούς χώρους, αλλά εκπροσωπείτε και το ευρύτερο φάσμα των απόψεων που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τα μέλη που συγκροτούν την Οργανωτική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Διότι, στόχος μας είναι να μη χάσουμε ως χώρα μία μεγάλη ευκαιρία, Συνταγματική Αναθεώρηση δεν γίνεται κάθε μέρα, δεύτερον, να μη χάσουμε την ευκαιρία, αξιοποιώντας και καταγράφοντας όλες τις απόψεις», τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το Σύνταγμα της χώρας προβλέπει τη διαδικασία, αυτή θα είναι η διαδικασία, η κοινοβουλευτική». «Θέλουμε, όμως, πριν από την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαδικασία να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ώστε ο τελευταίος βουλευτής, τα κόμματα, η Βουλή ως συλλογικό υποκείμενο, να έχει καταγεγραμμένες τις απόψεις, τις αντιθέσεις, τις συμπτώσεις και τις πιθανές συνθέσεις, μέσα από μία πλατιά και ουσιαστική διαδικασία διαλόγου», επεσήμανε. «Γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να απασχολήσει ει δυνατόν τον τελευταίο πολίτη, για το τι πρέπει να αλλάξει και τι όχι, ποια είναι η γνώμη και η άποψη σε σχέση με το θεσμικό πλαίσιο για τη συγκρότηση όλων των διαδικασιών, γιατί το Σύνταγμα διέπει ως θεσμικό πλαίσιο όλες τις διαδικασίες του πολιτεύματος, της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικης ζώης», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση, σημειώνοντας ότι δεν κατέστη δυνατόν να ανταποκριθούν όλοι όσοι προσκλήθηκαν, για λόγους που είχαν να κάνουν με τις προσωπικές υποχρεώσεις τους.

 

Διαβάστε επίσης

Ο Τσίπρας στους δικαστές: Δεν θα γίνει μείωση στα μισθολόγια σας

Η συνάντηση στο Μαξίμου-Η συμφωνία και το νέο πρόγραμμα για τα θρησκευτικά-ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ