Ο Τσακαλώτος για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

"Φαίνεται ότι ο τρόπος επιβολής του φόρου θα είναι παρόμοιος με το σημερινό «χαράτσι»" τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο Τσακαλώτος για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

 

“Το μόνο που απασχολεί τους κυβερνητικούς εταίρους σε σχέση με τη φορολογία της περιουσίας είναι η συλλογή των εσόδων που έχουν συμφωνήσει στο Μνημόνιο”, τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με την σύσκεψη για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. 

“Φαίνεται μάλιστα και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, ότι ο τρόπος επιβολής του φόρου θα είναι παρόμοιος  με το σημερινό «χαράτσι»” επισημαίνει ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας: “αν αληθεύουν όσα αναφέρονται στα σημερινά δημοσιεύματα, τότε ο ενιαίος φόρος ακινήτων δεν πρόκειται να είναι προοδευτικός, καθώς αντί για το σύνολο της περιουσίας, θα επιβάλλεται σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, όπως αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προτείνει:

“Πρώτον, τη δημιουργία Περιουσιολογίου, όπου θα καταγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) των φορολογούμενων.

Δεύτερον, την επιβολή Φόρου Μεγάλης Περιουσίας που θα αντικαταστήσει τα σημερινά μέτρα, θα επιβαρύνει τα πλουσιότερα στρώματα και θα οδηγήσει στην απαλλαγή της μικρής και μεσαίας περιουσίας”.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.