Ο Τσαυτάρης θα συναντήσει τους αγρότες

Ο Τσαυτάρης θα συναντήσει τους αγρότες

 

Αποχώρησαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι περίπου 300 αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία, οι οποίοι παρέμεναν συγκεντρωμένοι από το πρωί έξω από το κεντρικό κτίριο στην Πλατεία Βάθη. Οι αγρότες ζητούν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης των σχεδίων βελτίωσης που έχουν υποβληθεί και περιλαμβάνουν επενδύσεις για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς, από τα 220 επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί μόνο τα 39 έχουν εγκριθεί. Ζητούν επίσης, να δοθεί λύση για τη διάθεση στη ΔΕΗ της επιπλέον ποσότητας του ρεύματος που θα παράγουν από τα φωτοβολταϊκά, καθώς, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μπορούν να πουλήσουν μόνο το 20% και να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι το υπόλοιπο 80%.

Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των αγροτών με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κατέστη ξεκάθαρο, ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια στις συζητήσεις με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο είναι αρμόδιο, προκειμένου να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Τα αιτήματα των αγροτών, άλλωστε, πρόκειται να εξεταστούν διεξοδικά σε συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι αγρότες από το Αγρίνιο, αυτήν την ώρα κατευθύνονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου και θα επιδιώξουν να συναντηθούν με τον υφυπουργό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ