Ο Τόσκας στον ΑΝΤ1: Δεν υπάρχουν ενδείξεις έως τώρα ότι οι Τούρκοι συλληφθέντες ετοίμαζαν χτύπημα κατά την επίσκεψη Ερντογάν – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις έως τώρα ότι οι εννέα Τούρκοι συλληφθέντες ετοίμαζαν χτύπημα κατά την επίσκεψη Ερντογάν», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

«Οι έρευνες συνεχίζονται», συμπλήρωσε ο υπουργός, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «πρέπει και προσπαθούμε να διαλευκάνουμε τι σκοπούς είχαν».

Ο κ. Τόσκας σε ερώτηση για το αν στις επιχειρήσεις η ΕΛ.ΑΣ. συνεργάστηκε με ξένες υπηρεσίες απάντησε: «Δεν υπήρξε καμία συνεργασία. Οι πληροφορίες και οι έρευνες είναι καθαρά θέμα της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία δεν ήρθε ούτε ήρθε κάποια πληροφορία από το εξωτερικό». Όσο για το αν οι τουρκικές Αρχές επικοινώνησαν για να μάθουν περισσότερα για την υπόθεση, ο κ. Τόσκας επισήμανε: «Δεν έχουν ζητήσει ενημέρωση οι Τούρκοι».

Ερωτηθείς για την δράση των μελών του «Ρουβίκωνα» και την αντιμετώπιση τους από την πλευρά της Κυβέρνησης, ο κ. Τόσκας απάντησε ότι «η αντιπολίτευση θα έπρεπε να “κοιτάξει” πως αντιμετωπίζουμε τις εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία μας», συμπληρώνοντας ότι «ο Ρουβίκωνας προσπαθεί να “παίξει”, περπατώντας …στα όρια του νόμου. Εμείς δεν μπορούμε να περπατάμε στα όρια του νόμου. Όταν έχουμε στοιχεία, προβαίνουμε σε ότι πρέπει».

Ερωτηθείς για τις καταστροφές στην Περιφέρεια Αττικής και την εισβολή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι «οι αστυνομικές αρχές κάνουν ό,τι πρέπει και πολλές φορές μέλη του Ρουβίκωνα έχουν συλληφθεί και οδηγούνται στην Δικαιοσύνη, η οποία παίρνει τις αποφάσεις», υποστηρίζοντας πάντως ότι σε ότι αφορά την Κυβέρνηση, η δράση της ομάδας των αντιεξουσιαστών «δεν μας αρέσει και μας δημιουργεί πρόβλημα».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ