Ο «θρύλος των αιθέρων» που παρέδωσε καθήκοντα στην ΔΑΕ

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Αλλαγή σκυτάλης στην Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), όπου ένα θρύλος της Πολεμικής Αεροπορίας αποστρατεύτηκε μετά από 40 χρόνια προσφοράς.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η Παρασκευή ήταν μία δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία. Κι αυτό διότι έπρεπε να αποχωριστεί μετά από 40 χρόνια τον Υποπτέραρχο Γιώργο Βαγενά, ο οποίος αποστρατεύεται έχοντας δώσει και την ψυχή του και ως πιλότος μαχητικών αλλά και σε θέσεις ευθύνης.

Για τους «μυημένους» στα της Πολεμικής Αεροπορίας γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν θρύλο των αιθέρων, που ειδικά στο ακήρυχτο πόλεμο του Αιγαίου είχε προσφέρει πολλά κι έχει γράψει ιστορία. Μία ιστορία που την διδάσκονται οι νεότεροι και αποτελεί πυξίδα για πολλούς απ’ όσους συνεχίζουν την καριέρα τους στην ΠΑ.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Βαγενά, στον Υποπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Παπαχρήστου,  στην Αεροπορική Βάση (Α/Β) Δεκέλειας, στο Τατόι.

Στην τελετή παραβρέθηκαν Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), οι Διοικητές των Μονάδων της ΔΑΕ, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ και διατελέσαντες Διοικητές ΔΑΕ και της Α/Β Δεκέλειας, Αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Παραγωγικών Σχολών της ΠΑ, καθώς και στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Διοίκησης.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ