Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιστράτευση

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιστράτευση 

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επικείμενη επιστράτευση των καθηγητών, εξέδωσε ανακοίνωση και καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει.

«Στην προσπάθειά της να καταπνίξει κάθε φωνή αντίδρασης των εργαζομένων, η κυβέρνηση προσφεύγει, στο ιδιαίτερα προσφιλές για την ίδια, κατάφωρα αντιδημοκρατικό, μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων. Αυτή τη φορά, μάλιστα, προχωρά και ένα βήμα παραπέρα, επιστρατεύοντας προληπτικά τους εργαζομένους, πριν οι ίδιοι αποφασίσουν ουσιαστικά για την απεργία στον κλάδο τους», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης των δανειστών βρίσκει απέναντί της την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Καμία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύει με το «έτσι θέλω» το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία».

Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «η ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Εκβιάζουν και κρατούν όμηρους όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μαθητές και τις οικογένειές τους, όταν λίγο πριν τη διεξαγωγή των εξετάσεων επιβάλλουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις για απολύσεις των εκπαιδευτικών και διάλυση των υπαρχουσών υποβαθμισμένων δομών του δημόσιου σχολείου».

Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση «άμεσα να ανακαλέσει την επιστράτευση, να αποσύρει τα μέτρα διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και να ανοίξει διάλογο με τους καθηγητές μετά τις εξετάσεις. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και καλούμε όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες να συμμετέχουν στα σημερινά συλλαλητήρια της ΟΛΜΕ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ